EvenimenteStiriTech

Innovation Labs 2016 Timisoara DemoDay – Echipele calificate la faza finala (Galerie foto)

Innovation Labs 2016 Timisoara DemoDay

Innovation Labs 2016 Timisoara DemoDay!

La inceputul acestei saptamani, mai exact, pe 17 mai, a avut loc ultima etapa regionala a Innovation Labs 2016. Aceasta etapa s-a desfasurat in trei orase din tara: Timisoara, Sibiu si Cluj-Napoca, incheindu-se cu sesiunea finala de pitching a proiectelor ramase in competitie dupa etapa desfasurata la mijlocul lunii martie.

Fiind prezenti si in martie 2016, la sesiunea de prima prezentare a proiectelor participantilor de la Timisoara, trebuie sa mentionez ca, asteptam cu mare interes ca sa aflu cum s-au finalizat (sau nu) proiectele respective.

Astfel, Marti, 17 Mai, in cadrul sesiunii Innovation Labs Timisoara Demo Day, am urmarit cu mare atentie prezentarile pentru a afla cum au progresat aceste proiecte ale echipelor ramase in comeptitie dupa mai bine de 2 luni de incubator si mentoring oferit de Banat IT. Daca unele proiecte au reusit sa livreze un demo consistent la prezentarea regionala finala de la Timisoara, altele nu au reusit sa prezinte mai mult de ceea ce vazusem deja cu 2 luni in urma. Ba chiar, una dintre echipe, sThor, si-a schimbat proiectul cu totul, axandu-se pe un proiect total diferit de cel prezentat in luna martie:

“Am luat aceasta decizie de a lucra la un proiect diferit in urma sfaturilor mentorilor, deoarece, ideea noastra initiala nu s-a dovedit a fi un model tocmai bun de afacere,” a declarat unul dintre membrii echipei pentru Gadget Talk Romania.

La final juriul a deliberat din nou pentru a fi alese 4 proiecte care sa mearga in marea finala Innovation Labs 2016, care va avea loc la sfarsitul acestei luni, in Bucuresti. 

Echipele calificate pentru a reprezenta Timisoara la sesiunea Bucharest DemoDay, pe data de 26 Mai, au fost: Lighty, uRadMonitor, Marketio si Simple SMS.

Toate echipele pot beneficia, la cerere, de serviciile Orange Romania. Echipa uRadMonitor a solicitat kitul “Internet of Things (IoT)“, “Access to Orange Mobile Wi-Fi hotspots’’, “Orange API for interconnecting with SMS Gateway’’ si ‘’Real life testing environment.” Un exemplu concret ar fi utilizarea Wi-Fi-ului public oferit de catre Orange Romania in transportul public din Cluj, unde uRadMonitor poate instala propriul sistem cu senzori in masini, pentru a monitoriza calitatea aerului in diferite zone din oras.

IMAG0542

Innovation Labs este un program national de pre-accelerare a ideilor posibililor viitori antreprenori romani, dezvoltat de Tech Lounge, care se desfasoara anul acesta in mai multe etape, in parteneriat cu Simplon Romania, Fundatia Comunitara Sibiu si Banat IT, si cu sprijinul Orange, Carrefour si The Romanian American Foundation. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!