GamingSOFTWAREStiriTech

Intel anunta o serie de unelte noi in cadrul GDC 2013, dedicate dezvoltatorilor de jocuri

cabina-intel-gdc-2013

In aceasta saptamana la San Francisco, in Statele Unite, a avut loc GDC 2013 (Game Developers Conference), conferinta ce a reunit o industrie intreaga, de la dezvoltatori de jocuri (studiouri), la producatori de hardware, s.am.d. Intel, unul din liderii mondiali in productia de chip-uri pe baza de siliciu, nu putea sa lipseasca de la un asemenea eveniment.

In cadrul conferintei GDC 2013, producatorul american a lansat o serie de unelte noi, dedicate dezvoltatorilor de jocuri. Pe langa aceste unelte, Intel a prezentat o serie de capabilitati ale viitoarelor placi grafice de pe platforma Intel HD si cateva componente hardware optimizate pentru DirectX cum ar fi: PixelSync, InstantAccess si Quick Sync Video.

cabina-intel

PixelSync permite dezvoltatorilor sa compuna pixeli partial transparenti fara a necesita o metoda scumpa de sortare, ceea ce va duce la o redare mult mai realistica a fumului, ferestrelor, gardurilor, parului si alte ilustrari complexe.

InstantAccess va permite memorie fizice sa fie citita si scrisa de pe un procesor sau un procesor grafic integrat (Intel HD Graphics), permitand imbunatatirea redarii in timp real in jocurile care necesita multe resurse, rezultand o grafica mult imbunatatita, indiferent de dispozitivul folosit.

QuickSync Video permite performante sporite, timp in care intrebuintarea procesorului este redusa in procesul de codificare sau decodificare.

Deja disponibil, SDK-ul Perceptual Computing Software Development 2013 ofera o serie de functii cum ar fi Creative Interactive Gesture Camera, care aduce o experienta similara cu cea oferita de Kinect (urmarirea mainii si a degetului, recunoastere vocala, analiza trasaturilor fetei sau realitatea augmentata), deschizand calea catre o lume cu functii noi pentru urmatoarea generatie de jocuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!