EvenimenteStiriTableteWearable

Intel Developer Forum 14 – Noutati pe platforma Android, printre care si cea mai subtire tableta din lume

Intel Developer Forum 14

Intel Developer Forum 14, aduce o serie de unelte noi pentru dezvoltatori, noutati pe segmentul wearable, proiectul Intel Reference Design for Android si alte nouati pe partea de PC Desktop.

In aceste zile are loc conferinta anuala Intel Developer Forum (editia a XIV-a) la San Francisco, acolo unde Intel in parteneriat cu Dell au anuntat ca incepand de iarna aceasta vor lansa cea mai subtire tableta din lume ce va avea la baza sistemul de operare Android.

Dell Venue 8 7000, caci acesta va fi numele sub care tableta va fi comercializata undeva in preajma craciunului, va masura doar 6mm grosime si va beneficia, asa cum numele o indica, un ecran cu diagonala de 8 inci. Pe langa aceste specificaitii tableta va fi dotata pe partea software cu o serie de aplicatii cu specific – fotografie. Intel a anuntat un pachet software denumit Intel RealSense (editare foto avansata) cu ajutorul caruia dezvoltatorii sa realizeze aplicatii care sa-i ajute pe consumatori sa interactioneze mai eficient cu fotografiile de pe terminalele lor cu Android.

Intel RealSense snapshot is an enhanced photography solution that creates a high-definition depth map to enable measurement, refocus and selective filters with a touch of a finger. It will introduce new capabilities and new ways of using the tablet, opening up a new creative horizon for developers to come up with apps that change how consumers engage with their photos. 

Tot in cadrul Intel Developer Forum 14, gigantul producator de chipseturi pe baza de silicon, a mai anuntat ca acest software dezvoltat pentru camerele foto, va fi implementat pe toate dispozitivele ce vor fi lansate in viitorul apropiat in parteneriat cu o serie producatori de hardware (nu s-au mentionat nume de companii producatoare).

Intel Edison

In parteneriat cu Google, Intel va lansa in curand o tableta pe care o denumesc „Intel Reference Design for Android”, model special realizat pentru dezvoltatorii de software si producatorii de hardware laolalta, care sa le ofere un punct de plecare pentru viitoarele produse bazate pe platforma Android. Practic, Intel in colaborare cu Googel au identificat o serie de componente hardware care vor fi utilizate pe viitoarele produse portabile, in jurul carora Intel va dezvolta un intreg sistem operational.

Brian Krzanich

“Cu portofoliul nostru extins și instrumentele pentru dezvoltatori dedicate unor segmente cheie aflate în creștere, sisteme de operare și dispozitive, le oferim dezvoltatorilor  hardware și software noi modalități de a crește, precum și flexibilitate în design”, a declarat Brian Krzanich, CEO al Intel. “Dacă este inteligent și se conectează, cel mai bine o face cu Intel”, a spus el.

Intel promite actualizari de software pentru aceste produse (tablete,telefoane, etc) la un interval de doua saptamani, dupa ce Google anunta noua versiune de Android. Ar fi un pas urias pe acest segment de piata,unde producatori ca Samsung, HTC, LG sau Sony se zbat sau nu, sa le ofere clientilor lor cea mai noua versiune de Android in limita a 90 de zile de la anuntul oficial.

In plus, Intel a anunta noutati pe partea de wearable devices (gadgeturi purtabile), pe partea de PC Desktop si anunta o serie de unelte noi pentru dezvoltatori.

Noi instrumente pentru dezvoltatori

  • Intel a anunțat programul de Design de Referință Intel pentru Android pentru a oferi utilizatorilor de tablete o calitate superioară și experiențe consistente cu cea mai nouă versiune a Android*. Intel va ajuta la procesul de adoptare al Android în rândul producătorilor de tablete prin oferirea de lucrări de inginerie software, acces la Google Mobile Services* și suport pentru actualizări pentru viitoarele lansări Android.
  • Intel a anunțat programul Analytics for Wearables (A-Wear) pentru dezvoltatori, care va accelera procesul de lansare de aplicații pentru dispozitivele purtabile. Programul integrează componente software, inclusiv instrumente și algoritmi Intel și capabilități de management de date de la Cloudera* CDH, toate stocate pe o infrastructură cloud bazată pe arhitectura Intel. Dezvoltatorii vor folosi gratuit programul A-Wear.

Noi produse Intel

  • Intel a anunțat disponibilitatea comercială a modemului Intel® XMM™ 7260, integrat în smartphone-ul Samsung* Galaxy Alpha în Europa și alte piețe regionale. Modemurile Intel XMM7260 și Intel® XMM™ 7262 suportă unele dintre cele mai rapide standarde mobile din industrie, oferind transmisii de date Categoria 6 până la 300 Mbps. Modemurile reprezintă cea de-a doua generație de platforme LTE ale Intel și le oferă producătorilor de sisteme soluții de înaltă performanță și eficiente energetic pentru viitorul val de rețele și dispozitive LTE-Advanced.
  • Intel® Edison, un computer de dimensiunea unui timbru cu wireless încorporat, anunțat la CES, este acum disponibil pe piață. Platforma este creată pentru a oferi inovație rapidă și a-i ajuta pe inventatori, antreprenori și designerii de produse să dezvolte dispozitive, simplificând în același timp procesul de design, reducând costurile și crescând rezistența.
  • AT&T* va fi operatorul exclusiv pentru brățara MICA – “My Intelligent Communication Accessory” – creată de Opening Ceremony și Intel, lansată săptămâna trecută la New York.

Noi produse și viitoare lansări

  • Michael Dell și Brian Krzanich au prezentat viitoarea tabletă Dell cu capabilități foto unice. Dell Venue 8 7000 cu Intel® RealSense™ snapshot este cea mai subțire tabletă din lume și va fi disponibilă în perioada Sărbătorilor de iarnă. Intel® RealSense™ snapshot este o soluție avansată de fotografiere care permite măsurarea, reorientarea și folosirea unor filtre selective doar cu atingerea unui deget. Intel® RealSense™ va lansa noi capabilități și moduri de a folosi tableta, oferind un nou orizont creativ pentru dezvoltatori pentru a lansa aplicații care să schimbe modul în care utilizatorii interacționează cu fotografiile lor.
  • Intel® Wireless Gigabit Docking – o experiență wireless completă, care include docking și încărcare wireless – a fost prezentat cu ajutorul unui design de referință bazat pe un procesor Intel pe 14nm.
  • Dezvoltatorii au văzut în premieră viitoarea generație a gamei de procesoare Intel® Core™ pe 14nm pentru 2015.
  • Renumitul fizician Stephen Hawking s-a alăturat conferinței prin intermediul videoconferinței pentru a discuta despre cum tehnologia pentru persoanele cu dizabilități este adesea un teren bun pentru tehnologia viitorului. Având legătură cu participarea lui Hawking la conferință, Intel a prezentat Proiectul Connected Wheelchair, un concept creat de internii Intel, parte a programului Intel Collaborators. Acest proiect a demonstrat cum obiectele standard pot fi transformate în mașini conectate, furnizoare de date, cu ajutorul kit-ului de dezvoltare Intel Galileo, bazat pe procesorul Intel® Quark, soluțiilor Intel® Gateway pentru Internet of Things, cu produsele de securitate Wind River* și McAfee*.

sursa | sursa2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!