SmartphonesStiri

iPhone 6 ar putea avea un ecran usor curbat, de cel putin 4.7″ si senzori de presiune

iPhone 6

Piata de dispozitive portabile, in special cea a smartphone-urile si al tabletelor, evolueaza destul de rapid de la un an la altul. Daca acum 2-3 ani de zile, telefoanele nu aveau mai mult de 512MB de RAM si doar procesoare single-core, in 2013 regasim pe piata astfel de terminale cu procesoare quad-core (cu 8 nuclee) si pana la 3GB de RAM, iar pe partea de design, producatorii au implementat recent display-urile flexibile, care aduc forme noi, chiar usor ciudate (i.e. Samsung Galaxy Round sau LG G Flex) acestor telefoane.

Producatorul american Apple a fost criticat in ultimii ani, datorita lipsei sale de imaginatie si in special al inovatiei la capitolul design, deoarece marea majoritate a produselor sale  (vezi cel mai bun exemplu telefonul iPhone 5S si tableta iPad Air), nu aduc prea multe noutati, devenind un standard oarecum plictisitor pentru o parte dintre clientii companiei.

Conform unei surse anonime din interiorul companiei Apple, acest lucru se va schimba radical incepand din 2014, atunci cand se va lansa iPhone 6. Aceasta sursa a declarat pentru publicatia Bloomberg, ca incepand din a doua jumatate a anului viitor, clientii Apple vor putea cumpara doua modele de iPhone 6 cu ecran de minim 4.7″ si maxim 5.5″, iar design-ul noilor telefoane va fi usor curbat la extremitati (margini), datorita sticlei curbate utilizate. In plus, aceiasi sursa spune ca, noile modele vor beneficia de senzori de presiune, care vor putea face diferenta intre o atingere usoara a ecranului si o apasare mai puternica.

Recent, Google a brevetat o astfel de metoda de utilizare a viitoarelor smartphone-uri cu Android, bazata pe senzori de presiune.

Intrebati ce parere au despre aceste zvonuri, reprezentantii Apple au refuzat sa comenteze pe aceasta tema. In prezent compania pune bazele unei fabrici (uzine) in statul Arizona, din Statele Unite, unde va produce propriile componente pentru viitoarele telefoane iPhone, dar si pentru viitoarele tablete iPad.

Credeti ca design-ul viitoarelor telefoane iPhone va fi schimbat radical, sau sa ne asteptam la acelasi aspect, cu care Apple ne-a obisnuit in ultimii 4-5 ani de zile. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!