StiriTechVideos

Un record mondial vechi de 50 de ani a fost doborat de regizorul James Cameron

National Geografic impreuna cu reputatul regizor de film de la Hollywood, James Cameron (cunoscut pentru productiile sale precum – Avatar, Aliens, Terminator 2, Titanic si altele) au pus la punct un proiect ce se desfasoara de aproximativ 7 ani de zile prin care acesta sa scufundat cu un mini submarin la o adancime la care doar Don Walsh un locotenent din marina american şi oceanograful elveţian Jacques Piccard au mai ajuns în anul 1960.

Cu ajutorul submarinului DeepSea Challenger, Cameron a reusit sa se scufunde timp de cateva ore pana pe fundul oceanului Pacific, unde a filmat timp de 3 ore in groapa Marianelor (la aproximativ 11 km adancime). In momentul in care a ajuns pe fundul acesteia regizorul a postat urmatoarea fraza pe Twitter:

„Tocmai am ajuns la cel mai adanc punct Oceanic. Faptul ca am atins fundul ma face sa ma simt extraordinar. Abia astept sa impartasesc cu voi ceea ce vad!a spus James Cameron pe contul sau de Twitter de la 11.000 de metri adancime.

Desi a dorit sa ia si cateva mostre de pe fundul oceanului acest lucru nu a fost posibili din cauza unor defectiuni aparute la sistemele hidraulice cu care trebuia sa se faca colectare. Totusi James a reusit sa filmeze toata aventura avuta timp de cateva ore la mare adancime.

National Geografic deja a dat publicitati primele imagini video din minunata expeditie pe fundul Pacificului. De precizat ca expeditia face parte dintr-un program mai amplu ce cuprinde si un documentar 3D regizat de insusi domnul Cameron pentru programul NatGeo.

sursa Nat Geo si James Cameron (Twitter)

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!