SmartphonesStiri

Senatorii americani voteaza legea Kill Switch, care sa „omoare” smartphone-ul daca este furat sau pierdut

kill switch

Cred ca marea majoritate ne-am confruntat cu problema pierderii sau a furtului telefonului mobil la un moment dat, o problema care ii poate expune pe proprietarii de astfel de dispozitive la riscuri si pagube si mai mari, daca telefonul pierdut / furat contine anumite informatii cu caracter personal care nu ti-ai dori sa ajunga in mana unor straini sau a unor oameni cu rea intentie.

Astfel, senatorii statului Californian din SUA au inaintat un proiect de lege, despre care am mai discutat si in trecut, care sa forteze producatorii de smartphone si tablete sa introduca o functie cu ajutorul careia proprietarii care isi pierd telefonul sa poata activa de la distanta functia denumita „kill switch”, care sa stearga toate informatiile din telefon si in acelasi timp sa il scoata din uz, pentru ca cel care il gaseste sau hotul care l-a furat, sa nu mai poata sa il utilizeze sau sa il vinda pe piata neagra altcuiva.

Conform procurorului general al orasului San Francisco, domnul George Gascon, un suporter al acestei legi, o parte din producatori si operatori telecom din SUA (Samsung, AT&T, Verizon, etc), nu doresc ca aceasta lege sa treaca, deoarece, spune acelasi procuror, acestia ar castiga bani frumosi din vanzarea de asigurari impotriva furturilor sau a pierderii telefoanelor, iar o astfel de lege iar obliga sa ofere clientului pagubit un dispozitiv nou, ceea ce inseamna mai putin bani incasati din aceste asigurari. Dar, nu toti sunt impotriva aceste legi, se pare ca Apple si Microsoft, companii care pana nu demult au fost si ele impotriva acestei legi, au revenit la sentimente mai bune, sustinand noua lege denumita „kill switch.”

Promotorii acestei legi au oferit producatorilor de astfel de terminale 6 luni de zile pentru a avea timp sa isi dea seama cum sa implementeze o astfel de functie in viitoarele smartphone-uri. Astfel, legea ar putea intra in vigoare de la 1 ianuarie, 2015, in statul California, si probabil, va fi adoptata si de alte state de pe continentul nord american.

Voi ce parere aveti despre o astfel de functie kill switch, care sa scoata definitiv din uz un telefon pierdut / furat? Credeti ca o astfel de lege ar fi benefica in Romania?

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!