EvenimenteStiriTech

Veste buna pentru fanii LEGO si Bugatti din Romania

LEGO Technic Bugatti Chiron

Faimoasa masina Bugatti Chiron reconstruita la o scara de 1:1 din nu mai putin de 1 milion de piese LEGO, va putea fi admirata in premiera in Romania de catre fanii celor doua branduri timp de o saptamana (in perioada 26 septembrie – 2 octombrie), la showroom-ul eMAG din Baneasa.

Masina LEGO Technic Bugatti Chiron este o creatie spectaculoasa realizata de proiectantii si constructorii LEGO, stabilind astfel o serie de premiere. Realizat doar din piese LEGO, fara a se folosi adezivi, modelul este complet functional si autopropulsat, putand gazdui doi pasageri.

„Această mașină în mărime naturală creată cu piese LEGO Technic înregistrează o serie de premiere la multe capitole și, prin realizarea proiectului, am împins limitele propriei noastre imaginații. De peste 40 de ani, LEGO Technic le permite fanilor de toate vârstele să-și testeze creativitatea cu un sistem de construcții care îi provoacă nu doar să creeze design-uri noi, ci și să proiecteze funcții noi. Proiectanții LEGO Technic și cei de la fabrica Kladno din Republica Cehă, cea care construiește și modelele impresionante pentru magazinele LEGO și parcurile LEGOLAND, au reușit cu succes atât să recreeze formele emblematice ale modelului Chiron, cât și să facă posibilă conducerea acestui model. Este un exemplu fascinant al sistemului de construcție LEGO Technic și al potențialului său de reinventare creativă”, a declarat Lena Dixen, Vicepreședinte în cadrul Departamentului de Marketing al Grupului LEGO.

Ineditul vehicul LEGO Technic Bugatti Chiron „se alimenteza exclusiv de motoare LEGO Power Function. Cu 2.304 motoare, 4.032 roti dintate si 2.016 osii LEGO Technic, motorul de 1,5 tone genereaza 5,3 kW /CP si un cuplu estimat de 92 Nm, atingand o viteza de peste 20 km/h,” conform comunicatului de presa primit pe adresa redactiei.

Motoarele LEGO Technic Power Functions au reusit performanta impresionanta de a propulsa masina la putin peste 20 km/h, aratand ca „Build for Real” nu este doar un slogan.

Masina LEGO Technic Bugatti Chiron a fost prezentata pentru prima data in cadrul Grand Prixului de Formula 1 al Italiei, la Monza, pe 30 august 2018.

Masina a fost condusa de Andy Wallace, fost pilot profesionist, care a castigat de mai multe ori cursele de 24 ore de la Le Mans si Daytona, fiind astazi pilotul oficial Bugatti.

„Când am văzut prima dată modelul LEGO Chiron, am fost impresionat imediat de acuratețea acestuia și de atenția minuțioasă acordată detaliilor. De fapt, de la vreo 20 metri nu îți dai seama că te uiți la o mașină construită din piese LEGO. Pot doar să-mi imaginez cât timp și efort au fost necesare pentru realizarea acestui model. A fost o experiență grozavă să conduc un LEGO Chiron, o experiență de care m-am bucurat pe deplin. Nu mi-aș fi imaginat niciodată că într-o zi voi ajunge să conduc o mașină LEGO adevărată, a declarat Andy.

In plus, colectionarii LEGO pot achizitiona acest vehicul la o scara mult mai mica pentru acasa. Varianta de colectie costa 350 dolari conform siteului oficial al companiei producatoare de astfel de jucarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!