StiriTV

LG va prezenta un TV UHD cu tehnologie Quantum Dot, in cadrul CES 2015

lg tv uhd cu tehnologie quantum dot

LG va prezenta un TV UHD cu tehnologie Quantum Dot si noua platforma SmartTV, WebOS 2.0, in cadrul CES 2015

In perioada 6-9 Ianuarie 2015, la Las Vegas va avea loc evenimentul CES (Consumers Electronics Show), unde marile companii isi vor prezenta noile inovatii in materie de TV-uri, smartphone-uri, tablete s.a.m.d. Compania sud-coreeana, LG a anuntat oficial ca va prezenta un TV UHD cu tehnologie Quantum Dot, alaturi de noua platforma SmartTV, WebOS 2.0.

Noul TV UHD cu tehnologie Quantum Dot ofera o paleta extinsa de culori si o saturare a culorii imbunatatita fata de TV-urile LCD conventionale, TV ce va fi disponibil in 2015, alaturi de celelalte televizoare UHD si OLED.

“Tehnologia Quantum Dot aduce cel mai recent televizor LCD LG la un cu totul alt nivel de calitate a imaginii, datorită reproducerii vii a culorilor,” a declarat In-kyu Lee, vice preşedinte senior şi şef al diviziei de televizoare şi monitoare din cadrul LG Electronics Home Entertainment Company. “Adăugarea televizorului ULTRA HD cu tehnologie Quantum Dot la gama de televizoare LG din 2015, alături de apreciatele televizoare OLED, ne oferă posibilitatea de a deține cea mai diversificată gamă de televizoare din industrie.”

Tehnologia Quantum Dot functioneaza prin utilizarea nanocristalelor care variaza ca marime de la 2 la 10 nanometri, fiecare punct emitand o alta culoare in functie de marime. Prin adaugarea unei pelicule de puncte Quantum Dot in fata luminii LCD, luminozitatea si rata de reproducere a culorilor este imbunatatita. Intrucat punctele de marimi nanometrice – destul de mici incat sa aiba proprietati mecanice cuantice – emit culori extraordinar de vii, tehnologia Quantom Dot permite imbunatatitea performantelor ecranelor Ultra HD In-Plane Switching (IPS) LG. Rata de reproducere a culorilor specifica panourilor IPS LG creste cu peste 30% in comparatie cu TV-urile LCD, datorita peliculei Quantum Dot. Aceasta permite TV-ului sa afiseze o gama de culori extrem de larga, perfecta pentru continut 4K. Mai mult, noul TV UHD cu tehnologie Quantum Dot mai utilizeaza si o tehnologie eco-friendly care nu contine cadmiu sau alte metale toxice. Acest lucru este posibil datorita parteneriatilui LG cu Dow Chemical Company, primul producator pe scara larga din lume de Quantom Dots fara cadmiu.

lg tv uhd cu tehnologie quantum dot 1Totodata, in cadrul CES 2015, compania LG va prezenta si noua platforma SmartTV, numita WebOS2.0, platforma pentru TV-urile LG. Astfel, compania sud-coreeana va prezenta o gama de televizoare care dispun de noua platforma pentru televizoare smart. WebOS 2.0 este special creat pentru a oferi utilizatorilor o experienta superioara prin imbunatatirea aspectelor cheie ale generatiei actuale de TV-uri smart. In plus, LG lucreaza in parteneriat cu furnizori de continut, ca Amazon si Netflix, pentru a oferi utilizatorilor o gama larga de optiuni privind continutul 4K.

“Prin intermediul noilor funcţii introduse în cadrul webOS 2.0, experienţa de utilizare generală a devenit mai simplă şi mai intuitivă,” a declarat In-kyu Lee, vice preşedinte senior şi şef al diviziei de monitoare şi televizoare din cadrul LG Electronics Home Entertainment Company. “Platforma webOS este un exemplu perfect al angajamentului nostru de a ne asuma poziţia de lider pe piaţa televizoarelor de nouă generaţie prin intermediul unei soluţii Smart TV cu adevărat inovatoare.”

Cu WebOS 2.0, simplitatea si confortul sunt la un nou nivel, in ciuda faptului ca dispune de mai multe optiuni decat versiunea precedenta. Timpul de pornire a fost redus cu pana la 60%, iar accesarea continutului se face mai usor si mai rapid. De exemplu, accesarea YouTube din homescreen are un timp de incarcare de pana la 70% mai mic. O alta functie noua in WebOS 2.0 este „My Channels”, ce permite utilizatorilor adaugarea unor canale favorite pe Launcher Bar pentru a fi mai usor accesibile. Quick Settings permite utilizatorilor ajustarea preferintelor TV-ului fara a intrerupe vizionarea programului, iar Input Picker permite ca dispozitivele conectate sa fie recunoscute instant.

Mai multe detalii despre noul TV UHD cu tehnologie Quantum Dot si despre noua platforma Smart TV, Web OS 2.0, si nu numai, vom afla intre 6 si 9 Ianuarie, la CES 2015.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!