LaptopuriStiri

Apple lanseaza noile modele Macbook Pro Retina

 

Macbook Pro Retina

Dupa mai multe zvonuri Apple a anuntat saptamana aceasta o generatie noua de MacBook Pro Retina. Modelele actualizate nu s-au schimbat în mod semnificativ, dar sunt mai bine echipate sa se ocupe de urmatoarea versiune de OS X Yosemite. Anuntul vine la doar cateva luni de la data la care Apple a anuntat upgrade-ul hardware al modelului Macbook Air.

Toate modelel de 15-inch au acum 16GB memorie RAM standard, in loc de 8 GB, iar cea mai scumpa configuratie este cea cu 1TB PCIe SSD. Modelele mai mari Retina au fost de asemenea imbunatatite, cu un plus de 200Mhz la procesoarele Core i7 avand acum 2.2 Ghz si 2.5 Ghz. Surprinzator Apple a ramas la aceeasi placa video NVIDIA GeForce GT-750M pentru modelul de top in loc de ultima serie GeForce GT800M.

Modelele de 13-inch beneficiaza si ele de un plus de putere. Memoria minima disponibila fiind de 8 Gb in loc de 4 Gb. In ciuda trucurilor de performanta, Apple a mentinut acelasi pret in afara de modelul cu Nvidia GT-750M mentionat mai sus. Macbook Pro de 13 inchi vine echipat cu procesorul I5 dual-core cu doua frecvente disponibile 2.6 Ghz si 2.8 Ghz Toate aceste upgrade-uri ar trebui sa pastreze fanii MacBook Pro fericiti. Ne imaginam ca Apple nu a facut acest upgrade de memorie din generozitate pura. Exista o multime de noi optiuni in Yosemite, inclusiv un nou look, un Spotlight regandit si o multime de  widget-uri inclusiv o noua versiune de Safari. Toate acestea avand nevoie de mai multa memorie si un procesor pe masura.

Noile modele Macbook Pro Retina vin in urmatoarea configuratie :

13-inch:
– 1299 dolari: 2,6 GHz procesor i5 dual-core, 8 GB RAM, stocare de 128 GB Flash
– 1499 dolari: 2,6 GHz procesor i5 dual-core, 8 GB RAM, stocare de 256 GB Flash
– 1799 dolari: 2,8 GHz procesor i5 dual-core, 8 GB RAM, stocare de 512 GB Flash

15-inch:
– 1999 dolari: 2.2 GHz procesor i7 quad-core, 16 GB RAM, stocare de 256 GB Flash
– 2499 dolari: 2.5 GHz procesor i7 quad-core, 16 GB RAM, stocare de 512 GB Flash

Aceste modele nu sunt deocamdata disponibile in Romania, insa puteti gasi in oferta celor de la eMAG modelele lansate la inceputul acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!