StiriTelecom

Rezultatele financiare Orange pe prima jumatate a anului 2014

orange prima jumatate

Rezultatele financiare Orange Romania pe prima jumatate a anului 2014

Orange Romania prezinta in mod public evolutia financiara pe prima jumatate a acestui an 2014. Rezultatele financiare pentru primul semestru al anului 2014 sunt valabile la data de 30 iunie.

Toate rezultatele financiare de pe prima jumatate a acestui an au fost influentate de reteaua 4G si de internetul mobil, fiind in centrul evolutiei pozitive pentru Orange Romania. In prima jumatate a anului 2014, Orange Romania a inregistrat venituri totale de 448,3 milioane de euro, dintre care 218, 8 milioane de euro fiind obtinute in al 2-lea trimestru.

In primul semestru, veniturile au inregistrat o crestere de 4,5% fata de aceeasi perioada din 2013. La data de 30 Iunie 2014, Orange avea 10.384.000 de clienti, cu aproximativ 184 de mii mai multi fata de aceeasi perioada a anului 2013.

Un procent ridicat in trimestrul al 2-lea a inregistrat traficul de date mobile in retea, cu peste 50% fata de aceeasi perioada din 2013, pe fondul cresterii numarului de tablete, de 3 ori mai multe fata de aceeasi perioada a anului trecut. Totodata, in primele 6 luni ale acestui an, unul din doua telefoane vandute era smartphone. Chiar si numarul de smartphone-uri compatibile 4G vandute in al 2-lea trimestru a crescut de 4 ori comparativ cu aceeasi perioada din 2013.

„Suntem multumiți de rezultatele obținute de Orange Romania în primele șase luni ale anului în pofida impactului scăderii tarifelor de interconectare asupra pieței. În acord cu strategia noastră, în acest trimestru am introdus noi beneficii pentru clienți: un nou program de loialitate PrePay Bonus, am extins acoperirea 4G și avem cel mai bogat portofoliu de smartphone-uri 4G. În perioada următoare vom continua investițiile susținute în dezvoltarea rețelei 4G, în extinderea gamei de aplicații și conținut TV, precum şi în serviciile de asistență specializată.”, a declarat Jean-François Fallacher, CEO Orange România.

In prezent, Orange Romania ofera reteaua 4G numarul 1 in Romania, cu cel mai mare portofoliu de terminale 4G, 33 de modele, dar si cu cea mai mare acoperire din Romania, 76% din populatia urbana, cu viteze pana la 300 Mbps.

La un an de la infiintarea serviciului Orange TV, cu peste 100 canale, dintre care 48 HD, serviciul e intr-o continua evolutie pozitiva, astfel ca numarul mediu de utilizatori care au vizionat canele TV si filme pe Orange TV Go a crescut cu 25% in al 2-lea trimestru al anului in curs fata de primul trimestru.

Un segment nou cu o crestere impresionanta face referire la accesoriile de tip wearables, cum ar fi ceasurile inteligente sau dispozitivele care monitorizeaza activitatea fizica, accesorii ce au inregistrat o crestere de peste 100% fata de primul trimestru al anului in curs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!