SmartphonesSOFTWAREStiriWindows Phone

Microsoft va introduce functii de locatie Foursquare asistentului virtual Cortana

functii de locatie Foursquare

Microsoft va introduce functii de locatie Foursquare asistentului virtual Cortana pe Windows Phone.

Gigantul Microsoft a investit 15 milioane de dolari intr-o colaborare cu Foursquare, ce are ca scop afisarea unor sugestii legate de restaurante si locuri de distractie pe telefoanele utilizatorilor cu Windows Phone. Investitia cu pricina a fost confirmata de catre Dennis Crowley, CEO la Foursquare.

Microsoft va adauga noi caracteristici in sistemul lor de operare, Windows Phone, ca efort destinat unei competitii alaturi de gigantii de la Apple (iOS) si Google (Android), cele doua companii care domina piata smartphone-urilor in prezent.

Foursquare se va baza pe locatia utilizatorilor prin internetul de date mobile, afisand atractiile in functie de locatia fiecaruia. Si ca sa fie cat mai competitivi, functii de locatie Foursquare vor putea fi utilizate de pe telefoanele cu Windows Phone prin intermediul unei asistente vocale, ce are ca nume de cod Cortana, asistenta ce urmeaza sa fie lansata si sa concureze impotriva asistentei vocale, Siri, tehnologia folosita astazi de Apple.

Despre Cortana, asistenta vocala din Windows Phone

Cortana este numele unei inteligente artificiale (i.e. Siri, Google Voice Search) ce face parte dintr-o franciza de jocuri produsa de Microsoft, numita Halo. Asistenta vocala ar fi programata sa faca parte din urmatorul update pentru telefoanele cu Windows Phone, si anume Windows Phone 8.1.

O persoana familiara cu proiectul si cu intelegerea dintre Microsoft si Foursquare a spus ca asistenta vocala va fi facuta publica in cateva luni, insa aceasta a cerut ca identitatea sa nu-i fie dezvaluita, deoarece aceste informatii nu s-au facut publice in mod oficial.

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!