SmartphonesSOFTWAREStiriWindows Phone

Microsoft renunta la dezvoltarea platformei Windows Phone si la productia de telefoane

Microsoft renunta la dezvoltarea platformei Windows Phone

Stim de ceva vreme ca Microsoft nu se mai concentreaza pe dezvoltarea platformei sale mobile si pe productia de telefoane, insa acest lucru nu a fost comunicat in mod oficial si explicit de catre companie pana in prezent.

Iata ca unul din executivii companiei, Joe Belfiore (Corporate Vice President in the Operating Systems Group), a comfirmat saptamana aceasta pe Twitter ca Microsoft renunta definitiv la Windows Phone fie ca vorbim de WP 8.1 sau de Windows 10 Mobile pentru telefoane si ca nici productia de telefoane mobile nu mai reprezinta un interes major pentru ei, datorita faptului ca aceasta ramura nu este una profitabila pentru Microsoft, iar dezvoltatorii de software nu gasesc atractiva platforma lor mobile, preferand sa dezvolte aplicatii si jocuri pentru iOS si/sau Android.

Desigur ca, Microsoft, va continua sa distribuie patch-uri si actualizari de securitate pentru telefoanele comercializate, insa o versiune majora de sistem Windows pentru telefoane nu mai este in planul companiei si nici productia de noi telefoane.

8 Comments

  1. hai mai taci, desteapto! Fata de androidul tau plin de virusi si care se actualizeaza la fiecare 2 zile, este un OS curat. Si nu pt. pusti. Telefonul e in primul rand pt. comunicat (vorbit) si dupa aia aplicatii. Daca vrei sa te umpli de aplicatii, pune-le pe PC!

  2. Mai bine ca s-a renuntat, era de asteptat intr-un fel sau altul!

  3. Era de asteptat… Erau mult sub sistemul de operare Android! Functionalitate greoaie,lipsa aplicatiilor din magazin etc

  4. Aceste tipuri de telefoane, au fost un mare esec datorita softului si al aplicatiilor.
    Mai bine ca au renuntat sa il mai comercializeze.

  5. Aveau foarte multe lipsuri au facut o alegere buna de a renunta

  6. Am avut un telefon windows de la Microsoft si a avut multe lipsuri, aplicatii care nu se gaseau in magazinul play, rularea grea a browserului, limitarea multor optiuni pe care de ex telefoanele cu android le ofera.

  7. Daca aceasta ramura nu mai este profitabila, era de asteptat sa renunte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!