StiriTech

Movidius, atrage fonduri de $40 milioane pe segmentul Internet of Things

Movidius

Probabil ca numele companiei timisorene Movidius, nu va spune prea multe, insa trebuie sa stiti ca este o firma care dezvolta in prezent tehnologie de ultima generatie aplicabila pe segmentul Internet of Things (IoT). Avand centrul de dezvoltare software in Timisoara, Movidius a primit una dintre cele mai mari investitii inregistrate intr-­o companie de profil in ultimii doi ani. si anume, 40 milioane de dolari pentru a­-si extinde afacerea si a contribui la produse revolutionare pentru domenii si piete noi.

Tehnologia Movidius manifestă atractivitate pentru nume consacrate la nivel global din industria IT, printre care se numără și Google. Este vorba despre un procesor puternic care are capacitatea de a reconstitui modul în care omul vede și recunoaște obiectele din mediul înconjurător.

Talentul din Banat permite producerea tehnologiilor de ultimă generație chiar și în Timișoara. Dezvoltarea noastră se datorează și evoluției domeniului Internet of Things, un domeniu de viitor in care toate dispozitivele electronice vor deveni inteligente și vor fi conectate în spațiul virtual numit Internet. Movidius Timișoara dezvoltă software care face posibilă procesarea conținutului audiovizual în timp real.”, explică Valentin Mureșan, managerul filialei Movidius din Timișoara.

În jurul lumii, tehnologii precum Movidius devin indispensabile. Japonezii pregătesc inaugurarea primului hotel dotat cu personal format din roboți humanoizi, capabili să interacționeze cu clienții în orice limbă. În același timp, Amazon înlocuiește în procesul de distribuție transportul prin curierat cu drone. Totodată, evenimentele sociale, culturale sau sportive cresc în popularitate și datorită dispozitivelor inteligente care permit înregistrarea momentelor deosebite și distribuirea acestora pe platformele de socializare precum Facebook.

Myriad 2

Exemplele de mai sus au în comun o componentă esențială pentru fezabilitatea acestor concepte care vor schimba omenirea: procesorul de imagine ultra performant Myriad 2, programat la Timișoara, în centrul de dezvoltare software al Movidius. Viitorul anunță înmulțirea produselor tehnologice având încorporați senzori care imită capacitățile oamenilor. Procesorul Movidius imită această capacitatea cognitivă de a procesa și analiza conținut audiovizual, fiind alimentat doar de baterie.

https://www.youtube.com/watch?v=vsQJ4qkCl1k

Investiția oferă noi oportunități de business pentru Movidius. Planurile de viitor ale companiei anunță dublarea numărului de angajați în următorii doi ani. În plus, conducerea Movidius își exprimă interesul în a încuraja întoarcerea acasă a profesioniștilor în IT plecați în străinătate și chiar relocarea în Timișoara a programatorilor din toate colțurile țării. Strategia de creștere exponențială a echipei din România susține viziunea companiei de a crește performanțele tehnologiei care le permite poziționarea ca jucători globali în domeniu, ceea ce va face posibilă lansarea unor noi versiuni ale procesorului Myriad până la finele lui 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!