SmartphonesStiri

Nokia si HTC ajung la un acord in razboiul patentelor

patent license agreement

Nokia si HTC au ajuns la un acord saptamana aceasta. Cei doi giganti fac pace in „razboiul” acuzatiilor de furt intelectual.

Razboiul patentelor dintre companiile HTC si Nokia a luat sfarsit in mod pasnic. Asadar, dupa o serie de hotarari judecatoresti, producatorul taiwanez va trebui sa despagubeasca Nokia. HTC a fost acuzata ca ar fi incalcat o parte din brevetele de inventie detinute de Nokia.

Se pare ca Nokia a avut castig de cauza, ca drept dovada HTC va trebui sa despagubeasca compania finlandeza. Cele doua companii nu au mentionat suma totala a despagubirilor.

„Suntem foarte incantati ca am ajuns la o intelegere si la un acord de colaborare cu HTC, o licenta de lunga durata pentru standardele esentiale patentelor Nokia”, a declarat Paul Melin, ofiterul-sef de proprietate intelectuala de la Nokia.

Licentierea patentelor este una dintre cele 3 chei ale afacerilor, impreuna cu cartografierea si echipamentul de retea, care vor ramane la Nokia dupa ce vor ceda divizia de dispozitive mobile celor de la Microsoft.

Compania taiwaneza HTC inregistreaza un colaps, pierzand astfel teren in fata Samsung Electronics si a altor rivali din categoria mobila. Intelegerea lor cu Nokia le va aduce siguranta ca vor putea sa-si vanda in continuare produsele.

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!