Noua gama de electrocasnice Electrolux a fost in centrul atentiei la Bucharest Gourmet Festival
In weekend-ul tocmai incheiat, vremea extrem de prietenoasa, m-a facut sa trec in agenda si o vizita la Bucharest Gourmet Festival. As fi putut alege multe alte locuri pentru a-mi petrece timpul liber intr-o zi asa frumoasa, insa nu puteam rata o plimbare printre artistii culinari, deserturile spectaculoase ale celor mai bune cofetarii din Bucuresti, dar si din alte orase ale tarii, precum si posibilitatea de a vedea la lucru o serie de electrocasnice noi, marca Electrolux.
A fost un eveniment de calitate, ce a adus in acelasi spatiu, bucataria romaneasca, internationala, street food, fine dining & urban contemporany, precum si stand-uri cu inghetata, bere, limonada, cafea si ceai s.a.m.d.
Cu o scena in aer liber si muzica live pe fundal, am vizitat aproape toate cele 60 de stand-uri intinse pe aproximativ 2 hectare. Cei mai iscusiti bucatari, cele mai gustoase gelaterii, precum si cei mai priceputi somelieri, ne-au aratat ce inseamna calitatea, gustul si arta culinara.
Am degustat cu placere scoici la aburi si am aflat despre cele mai noi soiuri de vinuri romanesti. Insa de departe, cel mai incantator moment al zilei, a fost cel de live cooking, oferit de maestrii Liviu Lambrino si Siserman Paul Inkchef, pe scena Electrolux.
Parteneri in cadrul festivalului, Electrolux au adus in fata vizitatorilor o serie intreaga de echipamente profesionale utile si eficiente in casa fiecaruia dintre noi, promovandu-ne totodata un stil de viata sanatos si echilibrat. Printre aceste echipamente s-au numarat cuptoarele Electrolux CombiSteam DeLux EOB8851AOX, Electrolux SousVide EOB9956VAX si plitele prin inductie EHO6832FOG si EHI6340FOK (abia a fost lansat pe piata si va fi disponibil in oferta magazinelor de retail partenere producatorului).
Cei doi chefs s-au folosit de ingredientele atent selectionate si pastrate la temperatura optima pentru servire, ca la final, toti cei prezenti la fata locului sa putem degusta cartofi a la guancano cu fructe de mare si stridii tempura cu piure de caise, spuma de vin si lime si iarba de mare.
La final va impartasesc cateva trucuri din experienta mea din cadrul ultimei zile de festival:
- Secretul unui burger bun sta in calitatea carnii
- O limonada se poate face si cu alte fructe, nu doar cu lamaie
- Stridiile se curata cu un cutit special, cu multa forta masculina si zambet feminin
- Investitia in electrocasnice este una importanta, de aceea e pacat sa nu apelam la consultanta celor de la Electrolux care, ofera si servicii si produse la standarde inalte
- Barbatii au control si inspiratie in bucatarie, asa ca e pacat sa ii deranjam cand ne fac o surpriza