Noua lege a ambalajelor scuteste clientii de returnarea produselor in ambalajul original

0

noua lege a ambalajelor

De astazi putem arunca numeroasele cutii care ocupa spatiu semnificativ in casele noastre, cutii pastrate in casa in urma achizitiilor de gadget-uri si nu numai, deoarece majoritatea retaileri-lor anuleaza garantia daca ne prezentam cu un produs fara cutia originala, in ideea de a fi reparat sau returnat. Insa, noua lege a ambalajelor intrata in vigoare la finalul saptamanii trecute interzice acest lucru, operatorii economici riscand acum amenzi cuprinse intre 15.000 si 25.000 lei.

Mai exact, Legea 249/2015 publicata in Monitorul Oficial in data de 30 Octombrie 2015. face referire la modalitatea de gestionare a ambalajelor si a deseurilor de ambalaje, lege care vizeaza in mod direct operatorii economici. Insa, articolul 16, alin. 8 spune urmatoarele:

(8) Se interzice condiţionarea, sub orice formă, a drepturilor legale ale consumatorilor referitoare la produsul cumpărat de păstrare a ambalajului.

Ce intelegem prin asta? Ca noua lege a ambalajelor spune ca operatorul economic nu mai are dreptul sa oblige oamenii sa pastreze cutiile originale ale produselor pentru a beneficia de garantie si nici nu mai pot respinge returnarea lor pe acest motiv, lucru benefic pentru toti romanii.

Vestea primita prin aceasta lege 249 este destul de buna pentru clienti, mai ales ca sunt destui retaileri in Romania care anuleaza garantia atunci cand produsul nu este predat in cutia originala.

V-ati confruntat cu o astfel de problema in retailul romanesc?

sursa

Articolul precedentTastatura G410 si castile G933 si G633 prezentate in premiera in Romania, cu ocazia Dreamhack Cluj
Articolul următorGalaxy H7, un nou smartphone misterios de la Samsung isi face aparitia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.