BreakingSecuritateSmartphonesStiri

O noua metoda de securitate introdusa de Samsung in produsele Galaxy, pune pe jar importatorii cu practici neortodoxe

metoda de securitate introdusa de Samsung

Poate ati auzit, poate nu, de faptul ca Samsung Electronics introduce o noua metoda de securitate / restrictie in toate dispozitivele sale produse dupa luna iulie. Noua metoda este menita sa preintampine metodele neortodoxe ale unor importatori de telefoane Samsung Galaxy, care le achzitioneaza de pe un continent / o tara si le vind in alta parte la un pret mult mai mare.

Practic toate dispozitivele (Galaxy S II, S III, Galaxy Note, Galaxy S4, S4 Mini si Galaxy Note 3) iesite de pe linia de asamblare dupa luna iulie, au acum un sticker (abtibild) lipit pe cutie, pe care sta scrisa noua politica a companiei, referitoare la noua metoda de securitate / restrictie impusa de producatorul sud coreean.

Ce inseamna aceasta restrictie? Ei bine, cei care importau pana acum pe canale neoficiale aceste terminale Samsung, nu vor putea sa le mai comercializeze, deoarece ele se blocheaza automat. Sau le pot vinde catre clientii care nu cunosc noua politica, dar odata ce vor sesiza ca telefonul nu este functional (blocat), mai mult ca sigur ca vor reveni la magazin sesizand faptul ca telefonul nu are acoperire GSM.

samsung-lock-policy2

Mai concret, tot ce e importat din lista de mai sus dintr-o alta regiune / continent, cum ar fi Asia de exemplu, acestea nu vor functiona pe retelele din Romania, decat daca sunt intai activate intai in Asia cu o cartela de acolo si apoi aduse in Romania pentru a fi comercializate. Bineinteles, ar mai fi o metoda, in cazul in care un client pica intr-o astfel de capcana, el/ea putand merge la un service autorizat Samsung, pentru a fi deblocat gratuit.

Nu vreau sa intram in termeni prea tehnici deoarece ne dorim ca toata lumea sa inteleaga ce vrea Samsung sa realizeze prin aceasta restrictie impusa in functie de zona in care este comercializat telefonul sau tableta cu suport GSM.

Asta inseamna ca, de acum inainte atat retailerii, cat si noi, va trebui sa fim foarte atenti de la cine achizitionam telefoanele si tabletele Samsung Galaxy. Samsung mereu a recomandat in comunicatele sale de presa pretul, dar si achizitia produselor lor din magazinele partenere.

samsung-lock-policy

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!