StiriTech

Oficiali HTC arestati in Taiwan, acuzatiile aduse sunt de furt si divulgarea unor secrete comerciale

htc-one-logo

Procurorii din Taipei au confimat faptul ca trei oficiali, Thomas Chien (vice president of product design), Wu Chien-Hung (research and development director), si Justin Huang (senior manager of design and innovation) au fost arestati in urma unor suspiciuni legate de scurgerea de secrete comerciale, care au dus la declinul companiei pe bursa. Justin Huang a fost eliberat pe cautiune, dar a refuzat sa faca vreun comentariu.

Cei trei sunt de asemenea acuzati si de faptul ca au acumulat comisioane false, in valoare de aproximativ 300.000$, iar arestarile sunt rezultatul plangerilor depuse de HTC in urma cu o luna.

Canalele de media din Taipei au citat surse din politie, care sustin ca cei trei aveau de gand sa foloseasca informatiile pentru a deschide o companie de mobile design, avand ca tinta furnizorii chinezi.

Compania HTC a decis sa nu comenteze evenimentele, precizand ca arestarile nu au avut un impact asupra activitatii lor.

Aceste evenimente vin in urma mai multor certuri in cadrul HTC, mai multor plecari a unor directori, toate avand un efect negativ care se resimte pe piata bursiera, intr-un context in care HTC este un producator de telefoane mobile inteligente de clasa inalta, pe o piata care se apropie de saturatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!