Stiri

Intel anunta propria platforma Internet of Things (IoT)

iot-intelIntel Corp lanseaza propria platforma Internet of Things (IoT).

E limpede ca Intel a pierdut batalia pe segmentul mobile in favoarea producatorului de SoC-uri Qulacomm, care actualmente domina aceasta piata, insa nu doreste sa renunte atat de usor si la segmentul IoT (Internet of Things), o piata ce se afla in plina dezvoltare si care promite foarte mult. Nu degeaba multa lume spune ca aceasta este directia spre care ne indreptam, tehnologic vorbind.

Astazi, Intel Corporation a anuntat propria platforma Internet of Things, impreuna cu o serie de dispozitive computerizate, care, spera compania, ne va transforma casa intr-una inteligenta. Ca sa intelegem mai bine ce inseamna Internet of Things, imaginati-va toate electrocasnicele/utilitatile din casa si nu numai, avand la baza un sistem computerizat cu ajutorul caruia pot fi conectate intre ele via WiFi, Bluetooth, etc. Aici vorbim de utilitate, comoditate, rapiditatea cu care se pot efectua anumite sarcini zilnice in jurul si in interiorul casei, precum si securitatea/siguranta lor.

Platforma Intel IoT va oferi dezvoltatorilor interesati posibilitatea de a dezvolta solutii (hardware/software) care va ajuta la cresterea acestei piete a lucrurilor inter-conectate. Un exemplu mai concret in acest sens ar fi Casa Automata, un proiect romanesc condus de timisoreanul Calin Brandabur, pe care am avut ocazia sa il vedem la lucru in cadrul unuia dintre cele mai mari hackathonuri din vestul tarii – HackTM 2014, proiect despre care suntem siguri ca vom mai auzi in viitorul apropiat.

Prin platforma proprie IoT, Intel incearca sa stranga in jurul sau o serie de parteneri strategici precum DELL sau SAP, care deja s-au alaturat marelui producator de chipseturi.

Anul acesta Intel a prezentat o serie de device-uri IoT la Consumer Electronics Show, anuntand totodata si o serie de parteneriate cheie, precum cel recent incheiat cu Luxottica.

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!