SmartphonesStiriTech

Primul smartphone cu rezolutie 4K ar putea aparea in 2016

Primul smartphone cu rezolutie 4K

Primul smartphone cu rezolutie 4K ar putea debuta la inceputul lui 2016, cu disponibilitate comerciala pana la finele primului trimestru al aceluiasi an.

In prezent ne bucuram de telefoane mobile de tip smart (inteligente) ce vin echipate cu ecrane cu rezolutie 2K / Quad HD. Impresionant, nu-i asa, chiar daca ochiul uman nu reuseste sa perceapa atat de multi pixeli per inch. Astfel, v-ati putea pune intrebarea „si-atunci de ce sa dam atatia bani pe ele?”

Pai, pentru ca, viitorul pare sa stea in realitatea virtuala, care poate fi accesata tot mai des cu ajutorul unui smartphone (i.e. cazul Samsung cu casca Gear VR), ceea ce inseamna portabilitate (fara fire), iar rezolutia actualelor telefoane mobile nu pot reda la o rezolutie fina continut din mediul virtual, motiv pentru care producatorii de smartphone vor impinge tehnologia catre noi orizonturi. De asemenea, tot mai multe televiziuni incep sa adopte aceasta tehnologie 4K, pentru a reda programele si transmisiile directe intr-un format cat mai clar si de calitate clientilor lor.

Din 2016 (posibil chiar din primul trimestru), ne asteptam sa apara pe piata primele smartphone-uri cu rezolutie 4K. Chinezii de la Everdisplay au anuntat si prezentat de curand primul ecran de 6″ cu rezolutie 4K (3.840 x 2.160) a carui densitate a pixelilor per inch este de 735 dpi. O cifra foarte mare, daca ne raportam la cel mai bun display disponibil in piata de smartphone in acest moment – Galaxy S6 si S6 Edge a caror densitate este de „doar” 577 dpi. Chinezii nu sunt primii care au prezentat un astfel de panou, japonezii de la SHARP au demonstrat in ultimele 6 luni cateva astfel de afisaje IPS IGZO cu rezolutie 4K.

Toate bune si frumoase, insa implementarea tehnologiei 4K pe viitoarele smartphone-uri, va creste in acelasi timp si pretul acestor gadgeturi.

Credeti ca un smartphone cu ecran 4K este ceea ce lumea are nevoie in viitorul apropiat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!