EvenimenteSmartphonesStiri

Programul Google Android One lansat in India, aduce primele telefoane pana in $110

Android One

Programul Google Android One debuteaza in India, aduce primele smartphone-uri pana intr-o suta de dolari pe pietele emergente.

La inceputul acestei saptamani Google a introdus pe piata din India o serie de telefoane de tip smartphone cu preturi pana in $110. Noile smartphone-uri incluse in programul Android One, au fost realizate in parteneriat cu o serie de producatori de astfel de terminale din India, aici vorbim de Karbonn (prezenti si pe piata noastra), Miramax si Spice, precum si cu producatorul de chipseturi MediaTek.

In prezent, doar ceva mai mult de 1 miliard de oameni sunt conectati la internet, iar Google are in plan sa ofere acces la internet si celorlalti 5-6 miliarde de oameni, care in prezent nu au acces la aceasta retea globala.

Programul Android One, anuntat in cadrul Google I/O 2014, este un prim pas catre acest tel al marelui motor de cautare. La finalul evenimentului de lansare din India, Google a anuntat ca urmeaza piete ca cele din Indonesia, Filipine, vizand in principal pietele din sudul Asiei pana la finele lui 2014, urmand si alte tari (piete emergent) din 2015.

Android One

Actualul sef al proiectelor Android si Chrome in cadrul Google, Sundar Pinchai, a declarat in cadrul acestui eveniment din India ca, in prezent, Google colaboreaza cu producatori ca Acer, HTC, Panasonic, Alcatel, Asus, Lenovo, Lava, pentru a construi astfel de telefoane cu Android foarte ieftine, toate incluse in programul Android One.

Cel mai important lucru legat de programul Android One, este faptul ca Google va distribui personal prin serverele sale actualizarile de software la cea mai noua versiune de Android, astfel, se va reduce si procentul de fragmentare al sistemului sau de operare, o problema despre care s-a vorbit atat de mult in ultimii ani.

http://www.youtube.com/watch?v=X7UPR9z3OV8

Primele trei telefoane incluse in programul Android One sunt: Spice Dream UNO, Micromax Canvas A1 si Karbonn Sparkle V, toate avand la baza urmatoarele specificatii. Un ecran cu diagonala de 4.5 inci (480 x 854), un chipset MediaTek cu CPU quad-core de 1.3GHz, 1GB de RAM, 4GB memorie interna pentru stocare, slot microSD, baterie de 1700 mAh, sunt dual SIM si au o camera principala de 5MP (configuratie oarecum similara cu Moto G 2013).

sursa | sursa2 | via

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!