HardwareSmartphonesStiri

Quanta si Rockchip se alatura proiectului Google ARA

proiectul ara

In acest weekend oamenii implicati in proiectul ARA au publicat pe pagina Google ATAP de pe G+ un update (actualizare) despre modul cum evolueaza proiectul care va aduce incepand cu jumatatea lui 2015 (speram noi), primul smartphone modular care ne va permite sa ne upgrade-uim sau sa modificam telefonul mobil dupa bunul plac si in functie de buget, astfel, economisim bani, dar in acelasi timp contribuim in mod indirect la minimzarea poluarii cu componente electronice. Cel putin acestea sunt doua din telurile proiectului ARA.

Revenind la comunicatul publicat de Google ATAP ieri, va putem spune ca Quanta (producator de electronice: laptopuri, tablete i.e. Kindle) si RockChip (producator de SoC-uri pentru platformele mobile) se alataura la dezvoltarea primelor modele de smartphone modular.

RochChip va produce chipset-ul nativ mobile pentru interfata UniPro, astfel, va functiona ca un procesor aplicat pe unul din modulele ARA, fara a necesita punte dedicata cipului.

Primul prototip ce va avea la baza noul procesor RockChip UniPro, ar putea fi demonstrat de Google la inceputul anului viitor.

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!