StiriTech

ReFlex, un asistent inteligent din lumea „wearables”, ajutor in recuperarea medicala

ReFlex, o solutie ajutatoare in fizioterapie si recuperare medicala, propusa de Camil Moldoveanu (CEO si Co-founder) si Andrei Kluger (CTO si Co-founder), este un alt startup romanesc cu o evolutie interesanta.

Prezenta in mai multe evenimente pentru antreprenori si competitii pentru startupuri in decursul anului 2016, ReFlex integreaza tehnologie, cunostinte din domeniul medical si un set de servicii pentru a facilita fizioterapeutilor, sarcina in monitorizarea evolutiei pacientilor, ajutand ambele parti in procesul de recuperare medicala.

Solutia tehnica integreaza senzori pentru detectarea miscarilor corpului pacientului, precum si o platforma pentru colectare, monitorizare si analiza a datelor, oferind astfel fizioterapeutilor informatii despre evolutia exercitiilor in recuperare.

Aceasta solutie inovatoare, pe care fondatorii doresc sa o promoveze catre fizioterapeuti si clinici de specialitate, ofera tuturor celor implicati in procesul de recuperare, informatii relevante pentru a se asigura ca exercitiile sunt facute corect, duse pana la capat si nu abandonate pe parcurs, dupa cum explica Camil Moldoveanu, campion mondial la jiu jitsu brazilian, el insusi implicat intr-un proces de recuperare dupa o accidentare in trecut.

Senzorii integrati sunt folositi si in generarea de vizualizari a exercitiilor, de asemenea trimit notificari catre pacienti atunci cand acestia nu executa corect miscarile, dar si in masuratori, ajutand astfel la monitorizarea evolutiei in recuperare.

ReFlex va fi folosit initial sub supravegherea specialistilor, apoi va putea fi inchiriat pacientilor pentru continuarea exerctiilor acasa, optimizand in acest fel resursele si implicarea ambelor parti. Cu toate aceste beneficii si dorari tehnologice, ReFlex poate fi considerat un asistent „smart” pentru fizioterapeuti.

Prezentarea video poate fi urmarita pe canalul oficial de YouTube:

4 Comments

  1. de mare ajutor, plus că are foarte mulți senzori ce te ajută în viața de cu zi

  2. „ReFlex integreaza tehnologie, cunostinte din domeniul medical si un set de servicii pentru a facilita fizioterapeutilor, sarcina in monitorizarea evolutiei pacientilor, ajutand ambele parti in procesul de recuperare medicala.

    Solutia tehnica integreaza senzori pentru detectarea miscarilor corpului pacientului, precum si o platforma pentru colectare, monitorizare si analiza a datelor, oferind astfel fizioterapeutilor informatii despre evolutia exercitiilor in recuperare”.
    Este un sprijin real pt cadrele medicale și bolnavi

  3. In ultimul timp am observat aparitia mai multor start-up – uri romanesti ce se concentreaza asupra unor probleme cu adevarat practice. Astea sunt, dupa parerea mea, cele care trebuie incurajate in primul rand. Bineinteles, nefiind specialist, nu pot sa-mi dau seama exact cat de mult poate imbunatati experienta un astfel de device, insa daca intamplarea ar face ca sa fiu pus intr-o situatie de acest gen, cu siguranta as vrea sa pot incerca si ReFlex. Chiar sper sa aiba succes si cat mai multi dezvoltatori romani sa ia exemplu sau sa fie incurajati sa mearga pe acest drum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!