SecuritateStiriTech

Reteaua de socializare Linkedin se confrunta cu probleme serioase de securitate

Reteaua de socializare Linkedin ce se adreseaza in mare parte companiilor dar si persoanelor fizice ce isi doresc (cauta) un loc de munca si care anul trecut a fost cotata la bursa, conform agentiei Reuters, se confrunta cu serioase probleme de securitate.

Intr-o declaratie de presa facuta ieri Linkedin a recunoscut public ca se confrunta cu probleme de securitate si ca un numar pe care nu au dorit sa il dezvaluie, de conturi sunt expuse la risc.

Conform site-ului Ars Tehnica un hacker sub pseudonimul DWDM, ar fi publicat pe anumite forumuri underground in jur de 8 milioane de usere si parole, date ce ar apartine retelei de socializare. Inca nu se stie cu exactitate daca toate cele 8 milioane de conturi fac parte doar din baza de date Linkedin, deoarece Reuters face referire si la o alta retea de matrimoniale eHarmony sau daca asta este cu adevarat numarul total de conturi pe care hacker-ul ar fi reusit sa puna mana.

Desi datele incluse in fisierele publicate de hacker sunt criptate, totusi sugeram tuturor celor care au un cont pe aceasta retea de socializare sa isi schimbe parola si eventual adresa de email pe care a fost inregistrat contul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!