StiriTechTelecom

Retelele publice de WiFi claseaza Romania pe 5 la capitolul viteza de descarcare

Retelele publice de WiFi

Retelele publice de WiFi din Romania ofera tarii noastre pozitia a cincea la viteza de descarcare de pe Internet. Tarile din Europa domina acest top.

Ca turist, fie ca te plimbi dintr-un oras intr-altul local prin tara, sau in afara tarii, accesul la internet prin retelele publice WiFi sunt ca si-o mana cereasca pentru acestia, cu toate ca acest tip de conexiune la Internet de multe ori poate reprezenta un risc important de securitate si integritate a datelor cu caracter personal, un risc pe care multi si-l insusesc, decat sa plateasca sume frumoase operatorilor telecom.

Conform unui raport dat publicitatii de Rotten WiFi, o organizatie care are ca subiect de studiu retelele 3G, 4G si WiFi de pe glob, se arata ca retelele publice de WiFi din Europa ofera cea mai mare viteza de Internet din lume. Acelasi raport claseaza tara noastra pe locul 5 in topul celor mai mari viteze de net oferite de retelele gratuite (publice) de WiFi.

top-viteze-wifi-public-lume

Rotten WiFi a evaluat calitatea vitezei de internet a retelelor publice WiFi din 172 de tari, descoperind faptul ca majoritatea retelelor de acest tip care ofera viteze mari de download/upload sunt din Europa. De exemplu, Lituania se afla pe prima pozitie la acest capitol cu o viteza medie de 15.4Mbps, Croatia se pozitioneaza pe locul 2 in acest clasament cu 14.05Mbps, iar Estonia pe locul trei cu 13.75Mbps. Romania se claseaza pe locul 5 dupa Irlanda cu o viteza medie de 11.32Mbps.

Pe teritoriul Romaniei, RCS&RDS este compania care detine cele mai multe antene / hotspot-uri WiFi publice.

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!