StiriTech

Rezultatele financiare LG pe primul trimestru al anului 2014

Rezultatele financiare LG

Rezultatele financiare LG pe primul trimestru al anului 2014

In primul trimestru al anului 2014, rezultatele financiare LG se arata mai mult decat multumitoare, obtinand o crestere de profit net cu 319% mai mare fata de aceeasi perioada a anului precedent. Asadar, LG a inregistrat un profit net ce a crescut la 86,62 de milioane de dolari, in timp ce profitul operational de 471,47 milioane de dolari a avut o imbunatatire semnificativa fata de trimestul anterior, gratie rentabilitatii sporite a companiei LG Home Entertainment.

Rezultatele financiare LG Electronics pe primul trimestru al acestui an fac referire si la veniturile consolidate neaudite in valoare de 13,35 miliarde de dolari, inregistrand o crestere cu 1,2% fata de aceeasi perioada a anului 2013.

Aceste rezultate financiare LG vin dupa o serie masiva de vanzari de smartphone-uri si televizoare Ultra HD si OLED. Astfel, profitul operational de 224,79 milioane de dolari a depasit rezultatele estimate, datorita vanzarilor ridicate din categoria TV-urilor cu diagonala mare, rezultate datorate scaderii preturilor materialelor. LG se asteapta ca veniturile sa creasca in al 2-lea trimestru, datorita lansarilor de modele noi.

Si smartphone-urile au reprezentat un segment important in rezultatele financiare LG ridicate de pe primul trimestru al acestui an, astfel ca au fost livrate 12,3 milioane de smartphone-uri, reprezentand 75% din totalul telefoanelor livrate, adica o crestere de 19% fata de aceeasi perioada a anului 2013. 5 milioane de smartphone-uri LTE au fost transportate doar intr-un singur trimestru, o crestere de 79%, adica 41% din totalul transporturilor de smartphone-uri din trimestrul respective, fata de 27% pentru toate trimestrele anului 2013. Aceste rezultate favorabile companiei se datoreaza lansarii LG G Pro 2, iar in al 2-lea trimestru se asteapta venituri mai mare, odata cu lansarea LG G3 si lansarea la nivel global a seriei III L.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!