EvenimenteStiriTech

Samsung premiat la Gala Romanian CSR Awards pentru implicarea in proiecte educationale

Romanian CSR Awards

Samsung Electronics e mai mult decat un producator de electronice. Anul trecut compania a investit in parteneriatul sau cu Ministerul Educatiei Nationale, in trei proiecte: SmartHour, Innovation Lab si Smart Classroom, care vor ajuta pe viitor la dezvoltarea profesionala a tinerilor liceeni din Romania. De aceste proiecte beneficiaza in mod direct peste  7.000 de elevi si studenti din 11 orase ale tarii si in total, in mod indirect, aproximativ 21.000 de elevi si adulti.

Aceste proiecte i-au adus producatorului sud coreean in cadrul galei Romania CSR Awards 2014 (organizatie care isi propune sa aduca in prim-planul opiniei publice si sa puna in valoare proiectele, produsele si campaniile de CSR ale companiilor din Romania implementate pe parcursul anului 2013) la sectiunea – Companii cu sub 250 de angajati, categoria – Educatie, premiul 1, locurile 2 si 3 fiind ocupate de Whirlpool si Lindab.

„Eforturile noastre s-au concentrat pe zona educaţiei şi pe dezvoltarea abilităţilor digitale ale tinerilor, atât de necesare pentru job-urile de azi şi de mâine. Ne bucurăm că, atât prin caravana pe care o organizăm în şcoli, cât şi prin cele trei clase lansate în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, am reuşit să ne atingem acest scop”, a declarat Mihaela Stănoiu, Marketing Manager în cadrul Samsung Electronics România.

În România, peste 50% dintre absolvenți/liceeni nu au competențele necesare lucrului pe PC, potrivit standardelor Uniunii Europene. Mai mult, 90% dintre locurile de muncă solicită competențe IT (estimare valabilă pentru perioada 2014-2015), iar 85% dintre români, incluzând tinerii, nu deţin abilităţile necesare pentru crearea unui CV competitiv pentru piața muncii. Până în 2015, 90% dintre locurile de muncă în țările din cadrul U.E vor necesita aptitudini digitale. Astfel, digitalizarea este un pilon important al agendei Comisiei Europene, dar cu toate acestea licenii români nu sunt pregătiți pentru piața muncii.

În acest context, Samsung Trends of Tomorrow a vizat sprijinirea tinerilor în dobândirea aptitudinilor digitale precum și oferirea de sfaturi utile pentru orientarea profesională cu scopul pregătirii acestora pentru intrarea pe piața muncii. Astfel, compania a organizat o caravană educațioanală în 45 de licee din 9 orașe ale țării și a adus elevilor Smart Hour, o oră în care aceștia au putut deprinde aptitudini digitale necesare job-urilor de astăzi și de mâine. De asemenea, în parteneriat cu Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, din cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti, compania a inaugurat Innovation Lab, un laborator complet echipat unde studenții își pot dezvolta abilitățile practice și au oportunitatea de a participa la practică și internship-uri în cadrul Samsung Service Plaza. O altă etapă a implicarii responsabile a Samsung Electronics România este proiectul Smart Classroom prin intermediul căruia compania a inaugurat 3 clase digitale în licee din București, Timișoara și Iași oferind suport hardware, software și content digital adaptat programei școlare. În Smart Classroom elevii studiază pe dispozitive de ultimă generație – 30 de tablete, E-Board, TV si laptop-uri – care se conectează între ele și încurajează schimbul de experiență cu alte licee printr-o platformă cloud.

În cadrul Galei Romanian CSR Awards 2014 au fost înscrise peste 100 de proiecte de Responsabilitate Socială Corporativă implementate pe parcursul anului trecut și au fost peste 60 de companii participante.

Premiul primit de Samsung Electronics România evidențiază cei aproape 4 ani de implicare continuă în campanii de responsabilitate socială și atenția constantă pe care aceasta o acordă tinerilor. Încă din 2011,

compania derulează anual campania educațională „Trends of Tomorrow”, inițiată cu scopul de a ajuta tinerii din clasele terminale de liceu în orientarea și dezvoltarea profesională.

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!