StiriTech

Samsung cumpara Magna Steyr, divizia de acumulatori pentru masini electrice a Magna International

Magna Steyr

Samsung achizitioneaza Magna Steyr, uzina care produce acumulatori pentru autovehiculele electrice.

Samsung Electronics vede un mare potential de profit in viitorul apropiat, pe segmentul de piata al masinilor electrice, segment spre care se intreapta tot mai multi producatori din industria auto precum BMW, ale caror masini electrice; modelul i3 si hibridul i8, sunt deja echipate cu acumulatori produsi de divizia Samsung SDI.

Saptamana aceasta Samsung a anuntat ca a achizitionat divizia de acumulatori Magna Steyr, a companiei Magna International, asigurandu-si astfel, un loc printre producatorii care vor livra tehnologie necesara viitoarelor modele de masini electrice.

Samsung SDI, divizia de componente a producatorului sud coreean, s-a angajat sa produca 8% din bateriile electrice ale masinilor Tesla pe anul in curs. Totusi, Panasonic ramane principalul furnizor de acumulatori pentru masinile companiei detinute de Elon Musk.

Revenind la achizitia Samsung, Magna este compania, despre care se zvoneste, ca ar fi fost contractata de Apple pentru constructia unei astfel de masini electrice.

Conform unui studiu realizate de firmele de profil B3 si IHS, se estimeaza ca pana in 2020, piata globala de masini electrice (inclusiv cele hibrid), va atinge cifra de 7.7 milioane de unitati, comparativ cu doar 2.1 milioane in 2014.

Cunoscandu-i pe cei de la Samsung, nu mare ne-ar fi mirarea, ca noua generatie de masini electrice sa fie echipate cu tehnologie produsa de sud coreeni.

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!