ReviewsSmartwatchStiri

Samsung Gear S2 Review

samsung gear s2 review

Samsung Gear S2 Review.

In septembrie 2013, Samsung lansa primul sau smartwatch, sub denumirea Galaxy Gear. Fiind vorba despre o prima tentativa de patrundere pe piata ceasurilor inteligente, era de asteptat ca modelul sa aibe plusuri si minusuri, cele din urma fiind corectate pe parcursul duratei sale de viata. Initial, modelul a venit insotit de un sistem de operare bazat pe Android, insa din mai 2014, acesta a rulat Tizen OS. Si apropo de Tizen OS, in aprilie 2014, compania coreeana a lansat un al doilea smartwatch, denumit Gear 2, si platforma Tizen OS.

Cateva luni mai tarziu, Samsung in parteneriat cu Google, a prezentat modelul Gear Live, unul dintre primele ceasuri inteligente cu sistem de operare Android Wear, iar in luna august a aceluiasi an 2014, compania coreeana a anuntat si primul sau smartwatch cu ecran curbat si conectivitate de date, sub denumirea Gear S.

La exact un an diferenta, Samsung anunta succesorul modelului Gear S, in trei variante Gear S2, Gear S2 classic si Gear S2 3G. Acesta este primul ceas inteligent al companiei cu ecran rotund si rama rotativa.

Aspect / Afisaj

samsung-gear-s2-review-20151117_121816-14

Daca modelul Gear S2 classic are un design clasic (evident) si o curea din piele, modelul testat de noi vine cu un design modern si o curea din silicon, fiind disponibil in doua nuante: argintiu si gri inchis.

Dimensiunile device-ului sunt 49.8 mm inaltime, 42.3 mm latime si 11.4 mm grosime, iar greutatea este de 47 de grame. Modelul Gear S2 classic este chiar si mai compact, masurand 43.6 mm inaltime, 39.9 mm latime si 11.4 mm grosime, in timp ce greutatea este de doar 42 de grame. Pentru modelul 3G avem de asemenea alte dimensiuni, acesta avand 51.8 mm inaltime, 44 mm latime si 13.4 mm grosime, cu o greutate de 51 de grame.

samsung-gear-s2-review-20151117_121816-10

Pe fata dispozitivului regasim ecranul tactil Super AMOLED cu diametrul de 1.2 inch, cu o rezolutie de 360 x 360 de pixeli (aproximativ 302 ppi), protectie Gorilla Glass 3 si rama rotative, rama ce are si functie de navigare prin meniul smartwatch-ului. Pe laterala stanga nu gasim nimic, iar pe cea dreapta sunt pozitionate cele doua butoane de control si microfonul. Pe spatele carcasei regasim denumirea modelului, cateva inscrisuri si senzorul de masurare a ritmului cardiac.

Ceasul vine in pachet cu doua curele din silicon de dimensiuni L si S, alaturi de un incarcator si un dock pentru incarcare wireless. In cazul modelului Gear S2 classic cureaua de piele poate fi schimbata cu orice curea de 20 mm.

Hardware

samsung-gear-s2-review-20151117_121816-4

Din punctul de vedere al specificatiilor, smartwatch-ul Samsung Gear S2 ofera un procesor Exynos 3250 Dual-Core, tactat la 1 GHz, o memorie RAM de 512 MB, alaturi de o memorie interna de 4 GB, Bluetooth 4.1 LE, NFC, GPS (doar pentru varianta 3G), Wi-Fi pana la clasa n, accelerometru, giroscop si barometru, fiind, bineinteles, rezistent la apa si praf, certificare IP68. Ca diferente fata de modelul testat, varianta cu conectivitate 3G, ofera un procesor cu doua nuclee, tactat la aceeasi viteza, insa produs de catre Qualcomm.

Software

Pe parte software trebuie mentionat sistemul de operare Tizen OS acum in proprietatea Samsung si aplicatia Gear care ne ajuta sa conectam, personalizam si sa actualizam software-ul ceasului.

In cadrul sistemului de operare propriu al wearable-ului regasim posibilitatea de a schimba fata ceasului, de a adauga informatii despre player-ul de muzica, vreme sau evenimente si de a monitoriza activitati precum numarul de pasi, distanta zilnica, numarul de calorii arse si ritmul cardiac. Iar din punctul de vedere al notificarilor, ceasul poate afisa apelurile primite, mesajele text, e-mail, retele sociale, calendar, alarma, timer sau cronometru. Platforma este in continua dezvoltare, drept dovada actualizarea disponibila in Coreea de Sud si numarul de aplicatii disponibile.

Baterie

samsung-gear-s2-review-20151117_121816-8

Din perspectiva acumulatorului, acesta este proiectat sa reziste intre 2 si 3 zile cu o singura incarcare, iar din propria experienta, va pot spune ca aceasta autonomie se apropie de adevar, in functie de numarul de notificari primite. De mentionat, ar fi durata de incarcare a bateriei de aproximativ o ora si cateva minute cu ajutorul incarcatorului wireless inclus in pachet. Din nou, ca o diferenta fata de modelul testat, care ofera o baterie Li-Ion de 250 mAh (la fel ca si Gear S2 classic), modelul Gear S2 3G va oferi o baterie de 300 mAh.

Concluzie

Experienta mea cu Gear S2 a fost una foarte placuta. Autonomia bateriei este intradevar buna pentru un smartwatch, iar incarcarea este foarte facila. Si pentru a aduce atingere acestui subiect, trebuie sa mentionez ca ceasul este compatibil doar cu telefoane cu sistem de operare Android 4.4 si minim 1.5 GB de memorie RAM, insa din testele noastre, acesta raspunde mai bine si ofera o gama mai variata de comenzi si notificari in cazul conectarii pe dispozitive Samsung.

Un ultim aspect de mentionat, modelele Samsung Gear S2 sunt unele dintre cele mai fluide si mai usor de utilizat smartwatch-uri de pe piata, iar sistemul de schimbare al bratarilor/curelelor este simplu si rapid, astfel ca se pot schimba foarte usor.

Plusuri:

  • Autonomie buna a bateriei;
  • Design elegant si materiale premium;
  • Interfata usor de utilizat, in special datorita ramei rotative;
  • optiunea de a alege din mai multe variante de curele/bratari de ceas

Minusuri:

  • Functionalitate limitata (in cazul telefoanelor non-Samsung) sau lipsa acesteia pentru iOS.

Samsung Gear S2 este disponibil in oferta eMAG, la un pret ce incepe de la 1.549 lei si creste in functie de modelul ales. 

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!