SecuritateSmartphonesStiri

Samsung si LG lucreaza la o metoda de preventie a furtului de telefoane mobile

hot-telefoane

Cu totii ne-am confruntat la un moment dat cu hotii de telefoane mobile, dar pana in prezent nu s-a descoperit o solutie eficienta care sa descurajeze aceste practici. Samsung Electronics impreuna cu LG Electronics lucreaza in prezent la dezvoltarea unei metode, care sa puna capat acestor furturi.

Cei doi producatori din Coreea de Sud, lucreaza la o metoda numita „kill switch,” care sa ii dea posibilitatea proprietarului caruia i-a fost furat dispozitivul, sa poata sa scoata din uz telefonul / tableta, printr-o simpla comanda care practic „omoara” device-ul. Astfel, hotul nu va mai putea porni dispozitivul dupa ce a fost furat, devenind inutilizabil, impiedicand in acelasi timp recomercializarea telefonului/tabletei, dar si accesul la datele cu caracter personal ale proprietarului. Nu e cea mai fericita metoda, dar macar ai satisfactia ca telefonul / tableta nu va mai putea fi utilizata.

Aceasta functie anti-furt va fi implementata pe toate dispozitivele Samsung si LG, incepand din 2014. Proprietarii vor trebui sa isi inregistreze online dispozitivele achizitionate, pentru a avea acces la aceasta metoda de preventie a furtului de telefoane mobile.

In prezent, hotii de terminale au posibilitatea de a le reseta, metoda care le permite accesul in sistemul de operare, si astfel, avand posibilitatea de a vinde telefonul sau tableta furata.

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!