StiriTech

Samsung vede in Grafen materialul viitorului pentru gadgeturile purtabile

grafenSamsung vede in grafen viitorul in gadget-urile purtabile

O divizie de cercetatori din cadrul Samsung Electronics a gasit o metoda eficienta pentru producerea de smartphone-uri, ceasuri si alte dispozitive ultra-moderne flexibile. Asadar, un conductor de electricitate si caldura numit grafen, ar putea fi solutia ce va decide viitorul gadget-urilor purtabile flexibile.

De ce se va folosi Samsung de acest grafen? Pentru ca este flexibil si foarte rezistent. Grafenul este varianta bidimensionala a cunoscutului grafit. Este format dintr-un aranjament de atomi de carbon in grupare hexagonala. Este cel mai bun conductor de caldura si electricitate. Un exemplu de obiect ce contine grafen? Creionul.

grafen

Samsung Electronics a anuntat o metoda de sinteza pentru a avansa comercializarea de grafen, material ce ar putea oferi dispozitive flexibile si rezistente.

SAIT (Samsung Advanced Institute of  Technology), in parteneriat cu Universitatea Sungkyunkwan au devenit primii din lume ce dezvolta aceasta metoda.

„Acesta este unul dintre cele mai importante progrese din istoria cercetarii de grafen”, au spus conducatorii laboratorului SAIT. „Asteptam ca aceasta descoperire sa accelereze comercializarea de grafen, ce va deschide urmatoarea era a tehnologiei electronice de consum.”

Daca Samsung se va folosi de grafen pentru producerea de noi dispozitive electronice: TV-uri, ceasuri purtabile, smartphone-uri, tablete etc, experienta pe aceste dispozitive ar putea fi total diferita, datorita flexibilitatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!