SmartphonesStiri

Samsung vinde de doua ori mai multe telefoane fata de Apple

Samsung vinde de doua ori mai multe telefoane fata de Apple

Conform unui studiu realizat de catre compania Strategy Analytics, Samsung vinde de doua ori mai multe telefoane fata de Apple, in al treilea trimestru al anului curent.

Compania coreeana ar fi comercializat 83.8 milioane de smartphone-uri la nivel global, in timp ce Apple a reusit sa vanda 48.4 milioane de iPhone-uri in aceeasi perioada, iar din punctul de vedere al cotei de piata, Samsung ocupa 23.7% din piata globala, comparativ cu 13.6% cat detine compania din Cupertino. Per total, piata internationala a smartphone-urilor a inregistrat o crestere cu 9.5%, ajungand la aproximativ 354.2 de milioane de unitati vandute in perioada studiata.

In cazul Samsung, modele precum Galaxy A8 si Galaxy J5, au adus cresterea cu 6% a numarului de telefoane comparativ cu al doilea trimestru al anului 2015. In timp ce pentru Apple, numarul de unitati vandute a insemnat o crestere cu 36% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Iar din punctul de vedere al cotei de piata, urmatoarele pozitii sunt ocupate de Huawei, cu 7.5%, reprezentand 26.7 milioane de unitati, Lenovo, cu 5.3% sau 18.8 milioane de smartphone-uri, 17.8 milioane sau 5% cota de piata pentru a cincea pozitie din clasament, ocupata de Xiaomi.

Studiul a fost realizat pe perioada lunilor iulie – septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!