EvenimenteStiriTelecom

Sea Hero Quest, jocul pentru smartphone, care sprijina o cauza nobila

Sea Hero Quest

Le utilizam zi de zi smartphone-urile, fiecare dintre noi in diferite scopuri: fie ca e vorba numai pentru apeluri telefonice, pentru acces rapid la internet, divertisment, munca in teren, multimedia sau din alte motive. Insa rar avem ocazia sa sprijinim o cauza nobila prin intermediul smartphone-urilor, precum cea pe care operatorul Telekom Romania a initiat-o astazi, in colaborare cu organizația de caritate Alzheimer’s Research a colegiului universitatii din Londra, universitatea Anglia de Est si dezvoltatorul de jocuri pe mobil Glitchers.

In cadrul unui eveniment cu presa, ce a avut loc astazi in Bucuresti, Telekom Romania a lansat pe piata Sea Hero Quest, un joc dedicat platformelor mobile, care sa sprijine combaterea dementei.

La eveniment au fost prezente printre altii si bine-cunoscutele vedete TV, Teo Trandafir si Simona Dragomir, pentru a sustine aceasta cauza, precum si domnii ministri ai Comunicatiilor si Societatii Informationale, Marius Bostan, respectiv ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, domnul Adrian Curaj.

sea-hero-quest-alzheimer (4)

“Ne bucură că Telekom Romania poate contribui la un asemenea proiect extraordinar de cercetare mondială. Acoperirea Deutsche Telekom este cheia succesului acestui joc inovator, Sea Hero Quest. Miza unui număr cât mai mare de jucători este importantă pentru noi toți, așadar, vă provoc să facem bine să ne jucăm!” spune Ruxandra Vodă, Director Comunicare Telekom Romania.

In acest moment, se deruleaza noi studii clinice care aduc speranță în ceea ce privește posibilitatea de a încetini efectele bolii Alzheimer, cea mai frecventa cauza a dementei. Daca studiile vor demonstra eficiența unor noi medicamente, diagnosticarea timpurie rămâne în continuare o temă importantă.

sea-hero-quest-alzheimer (6)

Demența este o boală care îi privează pe cei dragi de capacitatea de a-și împărtăși amintirile. Deutsche Telekom consideră că tehnologia inovatoare și noile servicii rezultate pot aduce o schimbare în bine în viața tuturor.

“Deutsche Telekom crede în puterea de a împărtăși. Știam că trebuie să existe o cale pentru a le permite tuturor să ne ofere din timpul lor astfel încât să putem fi cu un pas mai aproape de o descoperire revoluționară în domeniul demenței. În același timp, am realizat că dacă dorim să obținem rezultate concrete și dacă vrem să facem cu adevărat diferența, trebuia să creăm o experiență distractivă pentru toți cei implicați. Trebuia să creăm ceva care să-i determine pe oameni să se joace pentru o cauză bună”, a declarat Hans-Christian Schwingen, Chief Brand Officer Deutsche Telekom a declarat la conferința <re:publica Berlin>

In cadrul unui proces coordonat de Saatchi & Saatchi Londra, fiecare aspect al Sea Hero Quest a fost conceput în colaborare cu dezvoltatori de jocuri și cercetători pentru a oferi informații despre modul în care ne orientăm în viața de zi cu zi. Pe măsură ce jucătorii își croiesc drum prin labirinturi de insule și iceberguri, fiecare secundă de joc poate fi transpusă de experți în date științifice. Fiecare 2 minute petrecute jucând Sea Hero Quest echivalează cu 5 ore de cercetare convențională. Dacă 100.000 de oameni joacă Sea Hero Quest pentru doar 2 minute fiecare, putem genera echivalentul a peste 50 de ani de cercetare în laborator.

sea-hero-quest-alzheimer (3)

Hilary Evans, Chief Executive al Alzheimer’s Research a comentat:

“Nu am mai văzut până acum un proiect de o asemenea anvergură în domeniul cercetării demenței. Setul de date pe care îl generează aplicația Sea Hero Quest realizată de Deutsche Telekom este fără precedent, având în vedere că până acum aceste tipuri de investigații presupuneau o coordonare pe durata a câțiva ani și ne ofereau în cel mai bun caz o imagine rapidă despre cum se comporta un eșantion redus de voluntari. Cel mai mare studiu privind orientarea în spațiu de până acum a cuprins mai puțin de 600 de voluntari. Asigurarea accesului comunității de cercetători la un set de date cu sursă deschisă de acest tip, la această scară și într-o perioadă de timp atât de scurtă este exact tipul de inovație necesară pentru a accelera progresul în cercetarea demenței”.

Toate datele colectate din joc vor fi anonimizate și stocate în siguranță în cadrul centrului de date T-Systems din Germania pentru a asigura integritatea și confidențialitatea datelor conform legislației germane privind securitatea datelor, una dintre cele mai stricte din Europa.

Jocul mobil Sea Hero Quest este disponibil spre descarcare de pe App store si Google Play store. Mai multe detalii despre joc si proiectul de sprijinire a cercetarii pentru combaterea dementei gasiti in clipurile atasate sau pe site-ul de prezentare al jocului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!