SmartphonesStiri

Seful divizie mobile HTC si-a anuntat demisia, dupa 6 ani de activitate

Seful divizie mobile HTC

HTC nu trece prin cele mai bune vremuri ale sale. Nu mai tarziu de toamna trecuta, HTC, anunta ca s-a inteles cu Google Inc pentru suma de 1.1 miliarde de dolari, in urma careia marele gigant de cautare online preia intr-o mica sau mai mare masura divizia de mobile a HTC. Practic, mare parte din inginerii si designerii companiei care au lucrat alaturi de Google in ultimii ani la realizarea telefoanelor Nexus se vor muta in Palo Alto, in SUA.

Odata cu acestia si schimbarile din executiv, pare ca divizia de telefoane mobile a producatorului taiwanez se destrama tot mai mult pe zi ce trece.

Seful divizie mobile HTC si-a anuntat demisia

Astazi, 14 Februarie, seful acestei divizii, Chialin Chang, si-a anuntat demisia dupa mai bine de 6 ani. Motivele ar fi lipsa motivatiei de a continua alaturi de HTC, companie a carei focus pare sa fie tot mai mult indreptat catre zona de realitate virtuala (VR), in timp ce business-ul lor cu telefoane mobile e tot mai neprofitabil de la an la an.

Probabil ca acest declin a contribuit si el la decizia finala luata in toamna trecuta, cand HTC a vandut celor de la Google Inc drepturi neexclusive asupra brevetelor de inventie detinute de taiwanezi, printre altele.

In momentul de fata nu se stie cu exactitate daca HTC va renunta definitiv la businessul cu telefoane mobile sau daca va mai lansa anul acesta modelul HTC 12, insa un lucru e cert. Aceasta demisie pune din nou compania intr-o imagine proasta.

7 Comments

  1. Se intampla si asa cand ai concurenta mare si nu mai ai ce face

  2. HTC are la activ o groază de premii în 2013 și 2014 de la evenimentele internaționale de profil la capitolul smartphone și chiar a fost tare când te gândești la HTC One, HTC Desire 816, HTC One (M7 si M8).
    Trebuie să existe și un plan de redresare și doar cu oameni valoroși poți face asta, din partea mea succes!

  3. In ultimul timp auzim tot mai des despre astfel de demisii…pacat..eu am o parere buna despre HTC, am fost multumit de un model mai vechi HTC 10 lifestyle

  4. Așa se întâmplă atunci când concurenta este mare

  5. Bine a facut ca sia dat demisia…cu atat mai bine..va ramane pe piata doar cele care sunt mai bine vandute

  6. Așa se întâmplă când concurenta este acerba, încet încet, vor rămâne pe piata doar brandurile cele mai bine vândute

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!