EvenimenteHardwareStiri

Qualcomm anunta chipsetul Snapdragon 855, cu modem 5G integrat

Snapdragon 855

In cadrul Snapdragon Tech Summit 2018, ce se desfasoara in aceste zile in Hawai, compania Qualcomm, a dezvaluit noua platforma mobila Snapdragon 855 construita prin procedeul tehnologic pe 7nm, care pe langa faptul ca va aduce o crestere considerabila autonomiei bateriei din noile generatii de smartphone-uri care vor debuta in 2019, cat si performanta crescuta atat pe partea hardware, cat si pe partea de inteligenta artificiala (pana la de 3 x mai multa performanta cu noul chipset comparativ cu cea a modelelor Snapdragon anterioare).

De asemenea, noul chipset Snapdragon 855 integreaza un procesor dedicat pentru viziune capabil sa mapeze la 60 de cadre pe secunda, astfel ca va contribui consistent la imbunatatirea aplicatiilor de realitate augmentata.

Totodata, chipsetul Snapdragon 855 vine cu un nou chip de imagine capabil sa capteze imagini 4K HDR la 60 de cadre pe secunda utilizand numai 25% din energia utilizata de modelele anterioare.

In teorie, chipsetul Snapdragon 855 ar trebui sa ofere un boost in performanta, calitate si autonomie de consum cu pana la 30%, ramane sa vedem cum vor performa telefoanele varf de gama echipate cu acest chip, lansate de producatori in 2019.

Tot in cadrul aceluiasi summit Qualcomm a anuntat ca initial chipsetul Snapdragon 855 va integra modemul X24 LTE care ofera viteze de descarcare 4G+ de pana la 2Gbps (teoretic), dar ca vor exista si versiuni ale chipsetului care vor integra modemul X50 LTE capabil si compatibil cu viitoarele retele 5G ale operatorilor telecom.

Daca va amintiti, un zvon recent sugera ca, Samsung, ar putea anunta anul viitor o varianta 5G a lui Galaxy S10, si ca o va face dupa debutul modelelor Galaxy S10 si Galaxy S10 Plus.

Un comentariu

  1. Aceste noutăți pe tema procesoarelor sunt mereu de mare ajutor in industria telefoanelor mobile
    Ma bucur ca mereu evoluam și urcam cât mai susu-n acesta treapta a tehnologiei pentru a ne face viata mai usoara și mai frumoasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!