LaptopuriPC DesktopStiri

Sony isi vinde divizia PC unui fond privat japonez

vinde divizia PC

Compania Sony isi vinde divizia de PC unui fond privat japonez, Japan Industrial Partners. Toate astea dupa ce Sony a inregistrat un declin constant in divizia PC, dar si TV. Bineinteles, printre brandurile PC produse de Sony se afla si cunoscutul VAIO. Cel mai posibil, acest declin se datoreaza faptului ca tabletele sunt mult mai practice decat laptop-urile, ca drept dovada ca Sony se va axa tot mai mult pe partea mobila, in special brandul Xperia.

Japan Industrial Partners se descrie ca o companie care ajuta alte companii prin preluarea unor afaceri ce se afla intr-un declin, avand ca scop reducerea costurilor companiei vanzatoare. Sony se afla in acest moment intr-o problema privind costurile, astfel ca va concedia in total 5000 de angajati din toata lumea pana la sfarsitul acestui an fiscal.

300 de angajati Sony vor lucra la acest fond privat japonez pentru divizia de PC ce va urma sa fie preluata in jurul lunii Iulie 2014. Suma speculata acestei afaceri se ridica la peste 400 de milioane de $. JIP se va focusa pe vanzarea cunoscutului brand de notebook-uri Sony VAIO, insa doar in Japonia, spre dezamagirea fanilor acestui brand.

Sony va contribui cu 5% la noul capital al companiei pentru a finanta tranzitia si lansarea acestei divizii. In prezent, compania continua sa lanseze produse inovatoare din categoria mobila, de imagine digitala (aparate foto/video), dar si de gaming, unde compania a vandut peste 4 milioane de unitati de PlayStation 4. Cu toate acestea, mai raman mici lucruri nerezolvate in cadrul acestei companii, Sony continuand sa produca TV-uri desi sunt inregistrate mici pierderi de profit la fel ca divizia PC.

Asadar, soarta diviziei PC produsa de Sony ramane in mainile Japan Industrial Partners.

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!