StiriTech

Startup-ul Jolla Ltd duce mostenirea platformei MeeGo mai departe

Nou infiintatul startup finlandez, Jolla Ltd ce include un numar important de membrii ai fostei echipe N9 de la Nokia, precum si cativa veteranii parte din comunitatea online Meego, doresc sa resusciteze sistemul de operare MeeGo si odata cu acesta sa lanseze si primul smartphone bazat pe acelasi sistem.

Se pare ca Jolla, o ia intr-o alta directie, una pe care sistemul de operare mobil MeeGo se bazeaza intr-o oarecare masura pe proiectul in HTML5 Mer si pe o noua interfata grafica (UI) care sa se muleze perfect pe componentele hardware pentru o mai buna conlucrare.

Jolla a demarat acest nou proiect inca din iarna lui 2011 si urmeaza ca pana la sfarsitul acestui an sa iasa public cu rezultatele muncii lor de aproximativ 8 luni de zile. Chiar daca nu va mai purta insigna Nokia, acest proiect inca este sprijinit de producatorul finlandez de terminale mobile printr-un incubator denumit Bridge.

Desi unele surse media spun ca brevetele de inventie legate de proiectul MeeGo, detinute de Nokia au fost cedate catre noul startup Jolla Ltd, conform Engadget ce a intrat in contact cu reprezentantii Nokia pentru clarificari, acestia au negat toate aceste zvonuri referitor cedarea acestor brevete de inventie.

Ramane sa vedem daca cei de la Jolla vor reusi sa aduca MeeGo in prim planul sistemelor de operare pentru telefoanele mobile. Cu cat sunt mai multi concurenti pe aceasta piata cu atat mai bine noi. Credeti ca vor avea succesul scontat?

sursa Engadget

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!