SmartphonesStiriTableteTech

Stiti cat costa fabricarea unui iPad Mini sau a unui iPhone 5?

ipad mini desfacut in bucati

Stiti cat costa fabricarea unui iPad Mini sau a unui iPhone 5? Va spunem noi! Apple plateste aproximativ $188 de dolari pentru fabricarea unei unitati iPad mini cu optiunea de stocare de 16GB, in timp ce pentru o unitate iPhone 5, plateste aproximativ $207 dolari, conform site-urilor IHS iSuppli si iFixit.

Doua astfel de unitati au fost desfacute in bucatie de aceste site-uri, pentru a vedea ce contin device-urile in materie de componente hardware.

Se pare ca, iPad Mini pentru afisaj foloseste un  LCD produs de Samsung (dar nu este exclus ca alte unitati sa foloseasca LCD-uri ale altor furnizori) si confirma faptul ca mini tableta vine cu speakere stereo. La iPhone 5, aflam ca cea mai scumpa componenta este ecranul, care este furnizat de mai multe firme producatoare cum ar fi LG Display, Japan Display si Sharp, asta inseamna ca poti detine un iPhone 5 cu un ecran produs de unul din cei trei producatori. Practic Apple creaza modelul (schita) telefonului/tabletei in SUA, dupa care apeleaza la diferiti furnizori din Asia, pentru partile componente ale dispozitivelor lor, unde de altfel sunt si asamblate.

cat costa fabricarea unei unitati iphone 5

La final, va lasam pe voi sa faceti calculul pentru a afla cam cat incaseaza Apple din vanzarea produselor lor (iPhone, iPad, iPod, Mac, etc).

sursa IHS si iFixit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!