StiriTechTelecom

Studiu Netopia: 1 din 10 plati online au fost efectuate de pe un smartphone sau o tableta in 2013

netopia

Un bilant al platilor mobile realizat de NETOPIA mobilPay pe piata romaneasca, prezinta estimari precum peste 8% din platile online au fost realizate cu dispozitive mobile in 2013, ceea ce inseamna ca una din zece plati a fost realizata prin intermediul unui gadget (smartphone/tableta), adica dublu fata de anul 2012.

„In prezent, numarul tranzactiilor online de pe smartphone sau tableta se afla intr-o crestere puternica, semn ca utilizatorii nu numai ca s-au obisnuit cu efectuarea de plati online, dar si ca tot mai multi dintre acestia prefera sa faca acest lucru de pe un dispozitiv mobil. Pentru acest an, apreciem ca rata medie a cumparaturilor online de pe dispozitive mobile se va dubla, la peste 12% la nivelul intregii piete”, a declarat Antonio Eram, CEO si fondator NETOPIA mobilPay.

„Utilizarea internetului de pe dispozitive mobile este in continua crestere in Romania, iar comerciantii online au realizat ca nu mai pot neglija acest canal, si astfel tot mai mulți dintre acestia se orienteaza catre dezvoltarea de versiuni pentru mobil ale propriilor site-uri. Noi am anticipat această tendinta, mobilPay fiind prima platforma de plati de pe piata cu functionalitatea web responsive, in sensul că se adapteaza automat oricaror dispozitive mobile si sisteme de operare”, a adaugat Antonio Eram.

Despre NETOPIA mobilPay

NETOPIA mobilPay este lider pe piata din Romania in ceea ce priveste microplatile cu telefonul mobil si unul dintre cei mai importanti procesatori de plati online prin card, printr-un parteneriat cu Garanti Bank Romania. Compania are o experienta de 10 ani in domeniul platilor mobile, fiind campionul inovației in această zona, pe piata romaneasca. Cu birouri in Bucuresti si Sunnyvale (SUA), NETOPIA este prima companie romaneasca premiata intr-o competitie din Silicon Valley, pentru aplicatia de plati de pe telefonul mobil.

Inca din anul 2010 Garanti Bank a semnat un contract cu NETOPIA mobilPay prin care acestia ofera servicii de procesare a tranzactiilor prin card, in mediul online.

NETOPIA a lansat anul trecut in parteneriat cu MasterCard aplicatia MasterCard Mobile Romania pentru Android pe care o puteti descarca de aici. Un studiu rezulta ca cel putin 50% din utilizatorii aplicatiei efectueaza o tranzactie pe saptamana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!