ImprimanteStiriTech

Symme3D anunta Biotech One, prima imprimanta 3D romaneasca cu aplicabilitate medicala

Symme3D anunta Biotech One

Imprimantele 3D fac parte din noul val de tehnologie care este adoptata de catre tot mai multe domenii de activitate (industri). Cu o astfel de imprimanta 3D se pot printa obiecte: de la pantofi, telefoane mobile (partial), la piese de schimb, accesorii, haine, cladiri, masini (vehicule), poduri, instrumente muzicale, proteze si pana chiar si organe artificiale sau din tesut organic.

O astfel de companie producatoare (romaneasca) de imprimante 3D,  Symme3D, infiintata in anul 2015, la Timisoara, de catre Calin Brandabur alaturi de cativa colegi (ingineri) pasionati de tehnologie, a lansat saptamana aceasta un nou model denumit Symme3D Biotech One, prima lor imprimanta 3D comerciala cu aplicabilitate pe segmentul medical. Imprimanta a fost dezvaluita in cadrul evenimentului Medtec (unul dintre cele mai prestigioase evenimente din Europa, avand ca focus tehnologia medicala), targ expozitional ce are loc anual la Stuttgart, in Germania.

Symme3D Biotech One este prima imprimanta 3D de mare precizie complet integrata, ce beneficiaza de un incubator de cea mai noua generatie ce permite controlarea temperaturii si umiditatii la interior. Aceasta noua imprimanta permite printarea de celule stem vii si dispune de un filtru HRV geaman activ cu lampi de germicidare UV pentru procesarea fluxului de aer laminar. Noua imprimanta produsa in Romania are o precizie foare mare de miscare (sub 1 micrometru pe toate axelesale) precum si un extruder pneumatic multifunctional pentru o gama variata de materiale bio compatibile.

„Symme3D se afla intr-o noua etapa de dezvoltare tehnologica si de business. Prin intermediul Symme3D Biotech One, cel mai nou produs al nostru, am reusit sa aducem conceptul de tehnologie de printare 3D bio la un nivel superior. Am integrat cu succes tehnologii complexe, de filtrare HRV, germicidare UV si incubare, generand astfel un produs automatizat, integrat intr-o structura hardware dublu etanseizata, care prezinta un design elegant si totodata practic. Cu aceste tehnologii complementare aducem, in premiera, 3D printing-ul industrial de larg consum in industria medicala. Tehnologia Symme3D Biotech One permite printarea 3D a unui numar nelimitat de tumori canceroase in scopul efectuarii de cercetari medicale, fara riscul contaminarii sau necrozarii culturii vii, cauzate de procese de mentinere in viata a materiei biologice si pentru o durata nelimitata de printare” a declarat pentru Gadget Talk Romania, Calin Brandabur, CTO-ul companiei Symme3D.

Asadar, lansarea imprimantei Symme3D Biotech One marcheaza o zi istorica pentru tara noastra, aceasta fiind prima imprimanta 3D made in Romania dedicata printarii de tesut organic.

13 Comments

  1. O idee foarte interesantă sper să apară vreodată și la noi

  2. Imprimantele 3D reprezinta varful tehnologiei moderne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!