EvenimenteStiriTV

Samsung lanseaza prima gama de televizoare curbate UHD in Romania

televizoare curbate UHD

Intr-un eveniment ce a avut loc aseara in capitala la Sky Tower, producatorul Samsung Electronics a lansat pe piata din Romania primele televiozare curbate UHD (Samsung HU8500), ce vor fi disponibile in variante 55, respectiv 65 de inci, urmand ca in a doua jumatate a lui 2014 sa fie introdus si modelul de 78 de inci.

Samsung acordă o atenție deosebită dezvoltării de noi tehnologii și produse care să răspundă nevoilor utilizatorilor. Cand vorbim de televizoare, consumatorii doresc sa fie în mijlocul acțiunii ce se desfășoară pe ecran! Iar prin noua gamă de televizoare UHD cu ecran curbat redefinim experiența de vizionare, telespectatorii fiind mai aproape de activitățile preferate, indiferent dacă vorbim de Sport, Film sau Călătorii”, a declarat Ana-Maria Păsculescu, Head of CE Product Managers în cadrul Samsung Electronics România.

Pentru dezvoltarea noii linii de televizoare curbate UHD, Samsung spune ca a efectuat tot felul de studii de piata. Unul din ele local, cu privire la experiența vizuala pe care o ofera un televizor curbat UHD în comparație cu unul plat, 81% dintre respondenții de până acum au declarat că preferă televizorul curbat. Mai mult, 57% dintre aceștia au spus că se simt „învăluiți de acțiune”, 48% că ecranul le oferă un câmp vizual amplu, ca și când ei ar fi în mișcare și nu imaginea. De asemenea, în cadrul cercetării Samsung, participanții au remarcat că există diferențe majore la nivel de imagine, contrast-culoare, design și iluzia de efecte 3D, apreciind faptul că imaginea se vede la fel de bine și din lateral pe un ecran curbat, comparativ cu unul plat.

Un alt studiu, de aceasta data realizat de Samsung la nivel global, a fost efectuat cu scopul de a le oferi utilizatorilor cea mai captivantă și plăcută experiență TV, s-a observat că experiența utilizatorului este mult îmbunătățită la o distanță de 3-4m. Astfel, Samsung a dezvoltat o curbură optimă de 4200R, capabilă să redea cea mai bună calitate a imaginii la această distanță. În același timp, forma ecranului respectă anatomia ochiului, ceea ce aduce un plus de confort.

În plus, ecranele curbate oferă un contrast mai bun, deci imagini mai clare. Auto Depth Enhancer este algoritmul care ajustează automat contrastul pentru o profunzime mai ridicată a imaginii oferind în același timp un efect 3D fără ochelari. Totodată tehnologia PurColor intensifică culoarea redată de televizoarele UHD cu ecran curbat.

Aceste televizoare curbate UHD (Ultra High Definition) sunt compatibil cu toate standardele existente astăzi pe piață iar, multumita Evolution Kit, acesta va fi compatibil și cu alte standarde ce vor apărea pe piață în viitor, kit-ul făcând posibilă actualizarea procesorului, memoriei și software-ului. 

Mai multe informatii detaliate despre design-ul acestor televizoare le puteti gasi pe site-ul oficial al producatorului.

Functionalitatea Smart a noilor televizoare curbate UHD include functii ca: Multi Link, Football Mode sau Zoom-in. Noua gama Samsung Curved UHD TV este echipata cu un procesor Quad Core+ care este de doua ori mai rapid ca precedentele modele.

Samsung Curved UHD TV  (HU8500) de 55 inci este disponibil pe piata locala la pretul de 14000 lei, in timp ce modelul de 65 costa 21000 lei.

https://www.youtube.com/watch?v=QgHF4B8qlfw

Un comentariu

  1. Nu stiu cat de performante sunt noile procesoare Quad Core+, insa pot sa ma plang de procesoarele de pe generatia de TV Samsung 3D cu Smart TV .. detin unul si sunt total dezamagit, practic am platit 1000 lei pentru partea Smart si e aproape inutila din cauza procesorului foarte slab.. as fi iesit mult mai castigat daca cumparam un TV Samsung Full HD fara partea Smart si imi achizitionam un mini PC Android.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!