EvenimenteSmartphonesStiriTech

Tim Cook, seful Apple, minte la TV pentru a justifica pretul noului iPhone XS (Video)

tim cook

Toata lumea e de acord ca noile telefoane Apple iPhone sunt cele mai scumpe modele din piata in acest moment. Problema e ca, iPhone XS si iPhone XS Max, nu-si justifica acest pret. Mai ales daca te pui sa calculezi pretul fiecarei componenta hardware in parte, asamblarea si banii cheltuiti de companie pe R&D in ultimul an.

Invitat intr-o emisiune TV la postul ABC, din SUA, seful Apple, Tim Cook, a aparat acet pret enorm sustinand ca, conform calculelor sale un american de rand cheltuie oricum in medie lunar in jurul a 30-31 de dolari pe abonament. Dupa matematica lui Cook, cel care cumpara telefonul la abonament de la unul din operatorii telecom in SUA va plati 1$ / zi pentru acest iPhone XS al carui pret intreg este de 1.000$. Insa daca facem un calcul rapid 31$ / luna x 24 luni (abonamentul) = 744$ (pretul lui iPhone XR, nicidecum pretul lui iPhone XS, iPhone XS Max nici nu intra in discutie, fiindca pretul lui sare de 1.200$ acolo, iar la noi sare de 1.400 euro si poate ajunge pana la aproape 2.000 euro). 730 zile (abonament pe 2 ani) < 744$, un american va plati mai mult de 1$ pe zi doar pentru iPhone XR, insa noi (si toata lumea) punem in discutie pretul telefonului iPhone XS, care, in Romania, costa minim 5.500 lei conform preturilor afisate de magazinele de retail.

Apoi, daca ascultati atent discursurile lui Tim Cook, mereu foloseste adjective precum „incredible„, „unbelievable„, adjective insotite de gesturi ale mainilor si expresii faciale pentru a impresiona audienta. Demo-ul cu Memoji pe care-l face in studioul emisiunii e un demo pentru copii mici, sau momentul cand spune ca noua si cea mai bun camera produsa vreodata de Apple e capabila sa capteze portrete al caror efect bokeh poate fi setat dupa bunul plac ulterior in fotografia facuta, o functie pe care o parte din telefoanele cu Android o ofera de cativa ani buni, deci nu e nimic nou, doar modul cum seful companiei vinde aceste functii publicului ca pe ceva miraculos, nemaivazut.

Din punctul nostru de vedere un lider precum Apple, ar trebui sa conduca aceasta industrie prin inovatie, nu prin mesaje subliminale, prin omiterea adevarului despre anumite componente hardware. Apple nu a mai lansagt de la moartea lui Steve Jobs un gadget original, ceva nou inovator cu care compania americana sa poata fi declarata o companie vizionara, asa cum era in era Jobs, companie care pana in 2011 avea ca principal focus clientul, nu business-ul, nu banii.

Si chiar daca ar fi asa cum calculeaza Tim Cook, e vorba numai de americanul de rand. Dar de noi, ceilalti de pe glob, cum ramane domnule Cook? De restul clientilor Apple nu tineti cont, ca ajungem sa platim sute de euro in plus comparativ cu cat plateste un american pentru un iPhone? Noi nu contam?

Urmariti:

7 Comments

  1. Publicitatea cheia comerțului, dar trebuia sa fie super, bateria este dezamăgitoare degeaba sunt frumoase și o căruț de bani

  2. Sunt frumoase dar sincer nu as da banii pe ele, au un preț piperat

  3. Normal ca susține ca e Ok prețul dar nu toate sunt la fel ca in America ,dacă se axau mai mult pe baterie și nu pe design eu zic ca la mulți nu li se mai păreau atâția bani.
    Iar ei mereu vor merge pe premiza ca IPhone e IPhone dar uneori telefonul nu își justifica prețul destul de piperat

  4. 👉▪Chiar si pretul celui mai „ieftin” telefon Apple- acel XR – nu mie se pare a justifica banu`.!! In fapt,, n-am fost,, nu sunt si niciodatà nu voi fi vreun fan Apple.!! Dintotdeauna,am considerat cà produsele Apple nu-si justificà pretul.!! Chiar din vremurile cand sustineau c-ar avea „asa-zisele inovatii” tot un moft si o dovadà de snobism mi s-au pàrut toate produsele Apple.!!Pur si simplu nu sunt ceea ce sustin angajatii lor că sunt,, iar raportul calitate/pret la aceste produse a fost dintotdeauna exagerat,,nesimtit si clar in defavoarea fanilor ”márului muscat”.!!

  5. Era de asteptat sa isi sustina modelul Xs dar cu argumente eronate si neclare. Considera ca vor minti atat populatie cu acest model la un pret urias? Foarte urat din parte sefului companiei Apple. 👎 Din pacate au dezamagit multa lume la acest capitol.

  6. Era de asteptat sa isi sustina modelul Xs dar cu argumente eronate si neclare. Oare de ce au pus pretul asta atat de mare? Sunt atat de siguri pe ei ca poata sa minta atata populatie? Nu va avea niciun succes cu aceast telefon, atat de „bun” pe cat sustine seful Apple. 👎😬

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!