StiriTablete

Trustul Media Pro (PRO TV) da in gat site-urile de filme piratate din Romania

spune nu voyo romania

Probabil ca a-ti observat in ultima saptamana cum circula pe mai toate retelele de socializare (in special pe Facebook), manifeste sau mesaje de tipul „Spuneti NU Voyo!.” Cei cu campania asta anti-Voyo.ro, o sa ma intrebati.

Ei bine, se pare ca trustul Media Pro (Pro TV S.A.), detinatorul serviciilor Voyo.ro, care ofera acces la continut video: filme artistice, seriale, transmisii live sport, etc, contra cost, a dat in gat la CNA, toate site-urile care ofera la aceasta ora acces gratuit la serviciile mai sus mentionate.

Pro TV sustine ca aceste site-uri reclamate catre CNA, incalca drepturile de autor pe care postul de televiziune le detine.

manifest anti voyo pro tv

In urma acestor sesizari Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, joi, 1 noiembrie sa sesizeze la randul sau Poliţia cu privire la numai putin de 42 de site-uri care difuzeaza continut similar Voyo, fara sa respecte legislatia audiovizualului si fara sa detina drepturi pentru continutul transmis asa cum prevede decizia CNA nr. 320 din 2012. Articolul 41 din aceasta decizie prevede ca, pana la data de 3 septembrie 2012, toţi furnizorii de servicii media (audiovizuale) din Romania, aveau obligatia sa completeze si sa transmita catre CNA cererea de notificare.

Pana la aceasta data, doar opt dintre furnizorii acestor servicii media online au trimis notificari catre CNA.

Demersurile celor de la Pro TV, a starnit un val urias de proteste in toata tara, protestatarii nemultumiti de aceasta decizie, au ajuns sa creeze pana si o pagina de Facebook care deja a adunat peste 27.500 de LiKE-uri intr-un timp foarte scurt si care se intituleaza „SpuneNUVoyo.ro.

Nu cu mult timp in urma utilizatorii de internet s-au lovit de o problema similara in cazul pactului A.C.T.A, pact care a sfarsit prin a fi respins de comisia europeana in urma numeroaselor proteste la nivel global.

Tu ce parere ai? De care parte a baricadei te afli?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!