StiriTechVideos

Vlad Craioveanu si Mihai Dobrovolschi au testat viteza 4G in reteaua Orange [Video]

craioveanu vs dobrovolschi 3G versus 4G Orange Romania

La sfarsitul lunii septembrie ANCOm anunta incheierea celei mai mari licitatii de spectru radio din Romania, precum si lista celor cinci cumparatorilor (Vodafone, Orange, Cosmote, RCS&RDS si 2K Telecom).

La o saptamana de la incheierea licitatie, Vodafone Romania lansa pe piata propria retea 4G, iar in aceasta saptamana aflam si primele detalii despre reteaua 4G a celor de la Orange Romania, retea testata de Vlad Craioveanu si Mihai Dobrovolschi la Predeal.

Haideti sa vedem rezultatele testelor lor 3G HSPA+ versus 4G.

Clienții Orange vor avea acces la internetul mobil 4G doar in Bucuresti – in zona centrala si de nord, in zona metropolitana din nordul capitalei, in statiunile de vacanta de pe Valea Prahovei, in zona Bran-Moieciu si în Poiana Brașov. Vitezele 4G in reteaua Orange pot ajunge pana la 75 Mbps pentru download si 37,5 Mbps pentru upload, tinand cont de resursele de spectru disponibile in prezent.

Vitezele 4G în reţeaua Orange pot ajunge până la 75 Mbps pentru descărcare (download) şi 37,5 Mbps pentru încărcare (upload), ţinând cont de resursele de spectru disponibile în prezent”

4G este tehnologia viitorului, ce oferă o calitate superioară serviciilor multimedia pe mobil, tablete şi PC-uri. (…) Un pas important a fost să investim masiv în reţeaua de date mobile în ultimul an, urmat astăzi de lansarea 4G, un serviciu pe care îl vom dezvolta în viitor”, a declarat directorul general al Orange România, Jean-François Fallacher.

[showhide]

Bucureşti, 12 decembrie 2012. Orange România lansează astăzi serviciul de internet mobil 4G, oferind clienților săi beneficiile celei mai noi tehnologii de comunicații mobile.

Clienții Orange vor putea folosi momentan internetul mobil 4G în București – în zona centrală și de nord, în zona metropolitană din nordul capitalei, în stațiunile de vacanță de pe Valea Prahovei, în zona Bran-Moieciu și în Poiana Brașov. Vitezele 4G în rețeaua Orange pot ajunge până la 75 Mbps pentru download și 37,5 Mbps pentru upload, ținând cont de resursele de spectru disponibile în prezent.

Cu această ocazie, Orange lansează o ofertă specială cu trafic nelimitat 4G și echipamente de conectare la prețuri avantajoase. Astfel, clienții pot alege un abonament Colibri 15, Colibri 25, Colibri 25 Special sau Colibri 35 pe doi ani și primesc trafic nelimitat la viteze 4G timp de 6 luni. Atunci când ies din zona de acoperire 4G, clienții Orange se conectează la rețeaua de date 3G/H+ consumând din traficul de date aferent fiecărui abonament. În prima etapă, internetul mobil 4G va fi disponibil pe modemuri și tablete, urmând să fie disponibil în curând și pe telefoane. Pentru conectarea la rețeaua 4G, Orange oferă clienților săi modemul Huawei E392 4G cu prețuri pornind de la 0 euro și tableta Samsung Galaxy Note 10.1 4G de la 309 euro împreună cu abonamentele care oferă acces la serviciul de date 4G.

De asemenea, clienții Orange au acces la serviciile 3G cu viteze de până la 14,4 Mbps la nivel național, serviciile 3G+ cu viteze de până la 21,6 Mbps sunt disponibile în peste 13.000 de localităţi, în timp ce rețeaua H+ cu viteze de până la 43,2 Mbps acoperă 331 de localități, inclusiv 18 mari orașe: Arad, Baia Mare, Brașov, București, Câmpia Turzii, Cluj, Codlea, Constanța, Iași, Mangalia, Oradea, Satu Mare, Săcele, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara, Tulcea și Zalău.

„4G este tehnologia viitorului, ce oferă o calitate superioară serviciilor multimedia pe mobil, tablete și PC-uri. Strategia noastră este să le oferim clienților cea mai bună experiență de utilizare a serviciilor de internet mobil și să fim alături de ei în era digitală. Un pas important a fost să investim masiv în rețeaua de date mobile în ultimul an, urmat astăzi de lansarea 4G, un serviciu pe care îl vom dezvolta în viitor”, a declarat Jean-François Fallacher, CEO Orange România.

Pe parcursul anului 2013 Orange va dezvolta serviciul de internet mobil 4G, urmând ca, din aprilie 2014, când va fi disponibil spectrul de frecvențe dedicat pentru serviciile 4G, să le ofere clienților săi posibilitatea să descopere potențialul maxim al acestei tehnologii.

Tehnologia 4G reprezintă o evoluție în domeniul datelor mobile, care va deschide noi oportunități în domeniul dezvoltării de aplicații, datorită latenței mai mici și a vitezelor crescute. În plus, de acum, clienții Orange vor putea naviga mai rapid pe internet, vor putea descărca aplicații, muzică, se vor putea juca online, vor putea face streaming video sau încărca fişiere de mari dimensiuni cu și mai multă rapiditate și ușurință.

Serviciul Orange de internet mobil 4G este disponibil comercial în aria de acoperire menționată și poate fi testat în magazinele Orange din București: Băneasa Shopping City, Universitate, Europe House-Piața Victoriei, Calea Moșilor, Iride, precum și în magazinul Orange de pe strada Mureșenilor din Brașov.

Mai multe detalii despre tehnologia și ofertele 4G, precum și un film demonstrativ, sunt disponibile pe www.orange.ro/4g.

[/showhide]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!