SecuritateStiriTelecom

Vodafone Germania ofera cartele SIM criptate pentru protejarea datelor

cartele-sim-criptateVodafone Germania ofera cartele SIM criptate pentru siguranta utilizatorilor.

Dupa mici dispute bazate pe spionarea unor oameni politici de catre NSA (National Security Agency), dar si a unor proteste, Vodafone Germania a decis sa puna capat acestor acte de spionaj, oferind cartele SIM criptate.

Practic, aceste cartele SIM criptate fac imposibila spionarea mesajelor, e-mail-urilor, documentelor, conexiunilor VPN si altor forme de conexiune. Aceasta solutie utilizeaza un PIN si o semnatura digitala folosita pentru a cripta si decripta datele. Vodafone Germania a dezvoltat aceasta solutie in colaborare cu partenerul de securitate Giesecke & Devrient (G&D),  lider international in solutiile de securitate mobila.

Ciudat sau nu, subsidiara companiei britanice nu va oferi asfel de cartele SIM criptate fiecarui abonat in parte, ci vor fi oferite pentru vanzari corporative si guvernamentale. Astfel, intelegem ca oamenii politici, dar si angajatii corporatiilor vor beneficia de criptarea datelor din telefon. Cand vor fi disponibile oamenilor de rand? Ramane de vazut.

In timp ce Vodafone lucreaza pentru a oferi un produs standardizat, flexibil si ieftin pentru clienti (deocamdata doar clientii corporate pot beneficia de aceste cartele / servicii criptate), planuieste sa lanseze aplicatia „Secure Call App”, aplicatie pentru Android, iOS si Windows Phone printr-un parteneriat cu Secusmart, simplificand astfel criptarea serviciilor de voce.

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!