SmartphonesStiri

Vodafone incepe etichetarea telefoanelor mobile cu Eco Scor (eticheta verde)

Vodafone a anuntat astazi ca va incepe marea etichetare a telefoanelor mobile cu Eco Scor. O eticheta prin care puteti vedea eficienta ecologica printr-un scor notat de la 1 la 5 (1 fiind scorul cu cel mai mare impact asupra mediului iar 5 este nota cea mai buna din punct de vedere ecologic – cel mai mic impact).

Astfel clienţii Vodafone Romania isi vor putea da seama foarte usor cât de ecologic este telefonul mobil pe care si-l doresc, pe lângă alte caracteristici prezentate în canalele noastre de vânzări.

Deocamdata nu toate telefoanele sunt gata etichetate. In prezent compania lucreaza pentru a evaluarea tuturor terminalelor disponibile prin Vodafone.

Eco Scorul este format din două componente:

  • Evaluarea corporativă – Companiile ce calculează scorul eco se uită la măsurile întreprinse de producătorul de telefoane mobile care se angajează să se încadreze în termeni de durabilitate, atât în domeniul social cât şi de mediu.
  • Scorul produsului – reflectă impactul asupra mediului al telefonului în sine. Acest scor este derivat din durata de viaţă a unui telefon; de exemplu: cât de multă apă este utilizată în timpul de producţie al unui telefon, cantitatea de emisii de CO2 şi de materiile prime utilizate. În plus, punctele suplimentare sunt obţinute prin producerea unor telefoanele mobile ce reprezintă inovaţii (exemplu: încărcătoare inteligente ce se opresc în momentul în care bateria este încărcată) sau care conţin materiale reciclate.

Pentru mai multe informaţii cu privire la metodologia şi dezvoltarea Eco Scorului descarcă PDF.

sursa Vodafone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!