SmartphonesStiri

Apple nu mai poate comercializa telefoane iPhone din cauza celor de la Qualcomm

comercializa telefoane iPhone

Razboiul dintre Qualcomm si Apple, a ajuns in punctul in care compania producatoare de micro-procesoare a inceput sa castige procese intentate companie producatoare de telefoane iPhone in diferite piete de pe glob, astfel ca, Apple, se vede obligata sa-si inceteze partial activitatea comerciala in piete precum China.

Chinezii tocmai le-au interzis celor de la Apple sa mai comercializeze telefoane iPhone X, iPhone 8 si modele mai vechi care incalca doua brevete de inventie detinute de cei de la Qualcomm. Respectivele brevete (segmentul software) fac referire la modul de redimensiunoare al fotografiilor si la modul de navigare prin aplicatii pe un terminal cu ecran tactil, despre care Apple sustine in continuare ca sistemul sau iOS 12 nu le incalca.

De asemenea, Apple a dat un comunicat de presa prin care asigura ca telefoanele sale sunt disponibile in continuare pe piata chineza, desi televiziunea CNBC din SUA sustine altceva.

Mai mult, Qualcomm se pregateste de o a doua interdictie pe piata din China, una care sa le interzica celor de la Apple sa mai comercializeze inclusiv telefoane iPhone Xs si iPhone Xr. Ar fi un dezastru financiar pentru cei de la Apple, dat fiind faptul ca noile modele lansate anul acesta si asa nu se vand destul de slab. In plus, daca Qualcomm primeste o decizie definitiva pe piata din China, acelasi lucru l-ar putea realiza si pe pietele din Europa, sau chiar la ei acasa, in Statele Unite.

Qualcomm obisnuia sa colaboreze cu Apple (era unul din furnizorii de micro procesoare si modeme 3G/4G) pana in momentul in care a realizat ca tehnologia sa a fost divulgata unui concurent direct – Intel. Cel putin asta sustin reprezentantii si avocatii companiei Qualcomm intr-o alta serie de procese intentate companiei Apple.

Avand in vedere ca Apple nu este producator de componente si ca mai toate acestea sunt importate de la companii partenere din Asia, multa lume inclina sa creada ca Qualcomm are dreptate in aceste spete, iar daca acestia au dreptate, atunci Apple risca sa nu mai poata comercializa gadgeturi cu ecran tactil ce incalca brevetele de inventie detinute de Qualcomm.

Update: Apple ar fi anuntat ca va oferi o actualizare software pentru ca sistemul sau iOS 12 sa nu mai incalce brevetele de inventie ale celor de la Qualcomm.

Actiunile pe bursa ale producatorului american Apple sunt in continuare in cadere libera, ajungand la cel mai jos nivel in ultimii 5 ani de zile. In prezent, actiunile Apple valoreaza 170,95 dolari/buc pe bursa conform indicelui Nasdaq.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!