StiriTech

Apple ar fi semnat un nou contract cu Samsung, valabil din 2015

apple-vs-samsung

Toata lumea cunoaste situatia dintre Apple si Samsung, doi competitori care lupta pe toate fronturile, pentru suprematia segmentului de piata al dispozitivelor mobile. Ambele parti s-au dat in judecata pe mai toate continentele de pe glob, pe motivul ca fiecare incalca intr-un fel sau altul drepturilor de autor ale celuilalt.

Pana de curand, Samsung Electronics era furnizorul numarul unu pentru produsele Apple, practic aproximtiv 25% din ceea ce se gaseste in produsele Apple, sunt fabricate de producatorul sud coreean.

Recent Apple anuntase ca a renuntat la contractul, care si asa era pe final, cu producatorul Samsung, incercand sa semneze alte contracte cu diferiti producatori. Zvonurile de la inceputul acestui an, legau Apple de un parteneriat cu diferiti producatori de chipset-uri cum ar fi Intel (neconcretizat) sau TSMC din Taiwan.

Acum aproximativ 3 saptamani, Apple anunta ca a semnat un contract pentru 3 ani de zile cu TSMC, timp in care taiwanezi urmeaza sa le furnizeze chipset-uri pentru produsele Apple.

Astazi, in mod ciudat sau nu, o publicatie din Coreea de Sud, The Korea Econimic Daily, a publicat o stire care spune ca Samsung Electronics ar fi semnat in secret un contract cu Apple, astfel coreenii urmand sa produca pentru Apple chipseturi A9 pe platforma de 14nm pentru viitoarele iPhone 7. Conform acestei publicatii, contractul intra in vigoare abia din 2015.

Daca acest raport este real, inseamna ca Apple, inca nu isi permite sa renunte la unul din cei mai mari producatori de chipset-uri mobile, deoarece ceilalti producatori ori nu reusesc sa produca intr-un timp atat de scurt, un numar atat de mare de procesoare pentru telefoanele iPhone si tabletele iPad ori pretul pe care il cer este prea mare (Qualcomm – Snapdragon, Nvidia – Tegra).

La un moment dat aparusera o serie de zvonuri cum ca Apple ar intentiona sa isi deschida propria uzina de chipset-uri, dar se pare ca proiectul lor ori nu este fiabil, ori au nevoie de timp (cativa ani) pana cand se vor pune la punct, pentru ca o astfel de uzina sa poata sa produca milioane de componente hardware pentru produsele Apple.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!