Apple si Qualcomm, au ajuns la un acord de impacare. Intel renunta la productia de modemuri 5G!

0

Apple si Qualcomm

Ultimele 24 de ore ne-au adus o sumedenie de stiri pe zona tehnologiei, stiri legate in principal de Apple si tehnologia 5G.

Dupa anuntul prin care Apple si Qualcomm au confirmat public ca au ajuns la un numitor comun pentru a nu se mai hartui prin tribunale, Intel a anuntat ca renunta la dezvoltarea unui modem 5G, care ar fi trebuit sa echipeze viitoarele generatii de gadgeturi (in primul rand telefoane si tablete Apple).

Intel, practic, confirma ca nu e capabila sa dezvolte tehnologie suficient de avansata pentru a concura cu actualele companii producatoare de astfel de chipuri din siliciu dedicate smartphone-urilor.

Astfel, in urma intelegerii dintre cele doua companii, Apple va plati o suma nedezvaluita celor de la Qualcomm, iar pe o perioada de 6 ani de zile de-acum inainte Apple va beneficia de acces la brevetele de inventie detinute de producatorul american de chipseturi. Practic, Apple va detine o licenta globala care le va permite utilizarea tehnologiei Qualcomm in toate gadgeturile pe care le va lansa pana in 2025.

In aceasta intelegere e inclusa si furnizarea de componente hardware in aceasta perioada de timp, astfel ca, e de asteptat ca viitoarele telefoane iPhone, tabletele iPad, sa beneficieze de modemurile Qualcomm. Ceea ce inseamna ca Apple a rezolvat problema furnizorilor de chipuri cu tehnologie 5G, problema care le crea mari batai de cap. Ba chiar se specula, la un moment dat, ca Huawei ar putea furniza astfel de modemuri daca Apple nu-si poate rezolva altfel problema.

Articolul precedentApple va ajuta la reconstruirea Notre Dame-ului
Articolul următorHuawei P30 Pro Review – Regele fotografiei pe segmentul flagship / premium (zi/noapte)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.