StiriTech

Baterii ‘indestructibile’ realizate din kevlar, pe viitoarele gadgeturi?

Elegus Technologies
Siu On Tung, student la Macromolecular Science & Engineering, toarna o baza pentru realizarea membranei din nanofibre de kevlar.

O echipa de oameni de stiinta din cadrul Universitatii Michigan (MIT), au inventat o noua tehnologie bazata pe faimosul material din kevlar, care ar avea menirea de a proteja bateriile gadgeturilor actuale la scurt circuit (au fost unele cazuri cand bateriile au explodat pur si simplu in telefoane).

Elegus Technologies este numele companiei in spatele careia stau o serie de oameni de stiinta, care ar fi inventat un nou invelis din straturi foarte subtiri de kevlar, ce va face ca viitoarele baterii din telefoane, tablete, ceasuri inteligente, laptopuri, etc,  sa fie mult mai sigure, dar in acelasi timp mult mai subtiri si mai mai eficiente energetic, spun ei.

Realizat din nanofibre extrase din kevlar (materialul utilizat la realizarea vestelor anti-glont), invelisul noilor baterii actioneaza ca izolator si protectie, dar va permite si circulatia ionilor de lithium intr-un mod adecvat printre fibre.

Primele baterii ce vor avea la baza aceasta noua tehnologie, ar putea ajunge pe piata spre finalul lui 2016, conform comunicatului dat publicitatii de univeristatea din Michigan.

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!